Crnogorski gejmeri igraće na Vembliju

0

Završni turnir TOP 8 igrača iz Crne Gore u kvalifikacijama za EEURO2021, pod pokroviteljstvom UEFE, održaće se 4. februara u Podgorici, a u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) i Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG).

Osam najboljih igrača iz Crne Gore boriće se za jedno mjesto koje vodi u kvalifikacije za EEURO ove godine, a najbolji će se pridružiti crnogorskom prvaku u PES-u, Vučeti Šćepanoviću već kvalifikovanom za ovo takmičenje.

Žrijeb za kvalifikacije će biti održan 8. februara i Crna Gora će tada znati protivnike u kvalifikacionoj grupi i kakav je put očekuje ove godine na takmičenju 16 najboljih reprezentacija koje će se boriti za titulu prvaka Evrope u PES-u, na turniru koji će na Vembliju biti održan između mečeva polufinala i finala Evropskog prvenstva. Podsjećamo da je reprezentacija Crne Gore prošle godine prošla kvalifikacije i osvojila deveto mjesto na evropskom prvenstvu u PES-u čiji je nagradni fond iznosio 100 hiljada eura.

Sve mečeve kvalifikacionog turnira TOP 8 Crne Gore, kao i same kvalifikacije za EEURO ljubitelji gejminga mogu pratiti uživo u četvrtak, od 14 časova, na youtube i twitch kanalu Saveza, uz naše komentatore Đorđa Rudovića, Vučetu Šćepanovića i Marka Vuletića.

Igrači koji su izborili plasaman na završni turnir TOP 8 Crne Gore su: Samir Ramović, Nikola Malović, Rade Pavićević, Ivan Ražnatović, Drago Mandić, Bojan Tatar, Filip Šoć i Demir Ramović.

Inače održana su dva online kvalifikaciona turnira sa prijavljenih oko 40 igrača iz Crne Gore. Po četiri najbolja igrača sa ovih turnira prošla su u TOP 8 fazu, saopštili su iz SESCG.

PES je kompjuterska igra kojom se simulira fudbalska utakmica.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here