Crnogorski reprezentativac potpisao za Minhen!

0

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore Meris Skenderović ima novi klub!

Sjajni napadač je juče potpisao ugovor sa fudbalskim klubom Minhen 1860.

On u Minhen stiže kao slobodan fudbaler iz Švajnfurta.

Rođen u Manhajmu, trenirao je u Hofenhajmu, a nakon što je prešao u seniorsku ekipu, prvo je bio pozajmljen Hartbergu, a kasnije Karl Cajs Jeni. Na početku sezone 2021/22 prešao je u Švajnfurt u Regionalnu ligu Bajern. Tamo je postigao 16 golova u 32 utakmice ove sezone i asistirao kod devet golova.

Na međunarodnom planu, Skenderović je prvo igrao za reprezentaciju Njemačke U16 i U17 da bi 2017. godine odlučio da obuče dres crnogorske reprezentacije. Sa 19 godina je debitovao u prijateljskoj utakmici protiv Bosne i postigao gol u neriješenom rezultatu 1-1. U 14 ostalih utakmica postigao je tri gola.

Meris je u prošloj sezoni dokazao da ima potencijal. Sada dobija priliku da svojim veštinama korak po korak doprinese našem ambicioznom konceptu i da zajedno sa nama napravi sledeći korak. Meris može da igra više uloga u napadu i stoga će biti prednost za našu igru i tim” – kazao je direktor Minhena Ginter Gorenzel.

Naš internacionalac je ponosan zbog potpisivanja ugovora…

Ponosan sam što će u budućnosti nositi dres Minhena. Zaista se radujem narednom periodu, a posebno utakmicama kod kuće na našem rasprodatom stadionu” – poručio je Skenderović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here