Crnogorski tim trijumfovao na turniru u Bugarskoj

0

Ekipa FK Podgorica 2014 prethodnog vikenda kao predstavnik Crne Gore učestvovala je u Bugarskoj na prvom United Fan Cup turniru za igrače amatere u malom fudbalu i osvojila prvo mjesto.

fk podgorica

U konkurenciji sa pobjednicima mnogo većih nacionalnih turnira u Bugarskoj, Rumuniji i Hrvatskoj, crnogorski momci pokazali su istrajnost, ostavili srce na terenu i potvrdili još jednom kvalitet malog fudbala koji je pokazan na Nikšićko Pivo Fan Cup-u 2015.

Momcima iz ekipe FK Podgorica 2014 zlatni pehar i ček na iznos od 10.000 eura uručio je Hristo Stoičkov, koji se smatra jednim od najboljih bugarskih fudbalera svih vremena.

Utakmice su igrane na terenu „Sport Sofia“, prvo u preliminarnim grupama u kojim su svi timovi imali međusobne duele, a potom su dva prvoplasirana igrala meč za laskavu titulu prvog šampiona internacionalnog kupa.

Crnogorski šampion u finalu je rezultatom 2:1 pobijedio domaćina turnira, Kataluncite Kirchevo, koji je imao ogromnu prednost domaćeg terena i brojnih navijača.

 

Sastav ekipe:  Darko Brković, Ivan Ristić, Boris Popović, Mitar Ivanović, Dejan Kraljević, Miloš Tomović, Aleksandar Simić, Marko Radulović, Obrad Tomašević, Marko Mugoša, Vladimir Tomović, Alis Averić, Dejan Dapčević, Zoran Žarić, Velimir Lončar, Aleksandar Milošević i Igor Marković.