Crveno-bijeli očekuju početak nove serije pobjeda

0

Niz pobeda Crvene zvezde na domaćoj sceni prekinut je u Ivanjici, pred prvenstvenu pauzu, a u crveno-belom taboru očekuju da duel sa Mačvom u Kupu Srbije, koji se igra u sredu od 18 časova, bude početak nove serije pobeda.

– U Zvezdi su ciljevi uvek najviši, ove sezone ćemo težiti da osvojimo duplu krunu tako da smo maksimlano koncentrisani na duel sa Mačvom koja je ostala naš dužnik u Kupu Srbije. Igramo na našem stadionu, očekujem da ćemo uz pomoć navijača, koje ovom prilikom pozivam da nas podrže u što većem broju kako bismo ostvarili novu pobedu i bar što se tiče kupa uspešno završiti jesenji deo. Svesni smo da je kup specifično takmičenje, da su u 90 minuta svakakva iznenadjenja moguća. Znamo kvalitet rivala jer smo igrali nedavno sa njima u šampionatu tako da se temeljno pripremamo za meč – rekao je golman crveno-belih Zoran Popović.

I odmah naglašava da su svi svesni težine i izazova u narednom periodu.

– Normalno je da se razmišlja i o Radničkom, Bajernu i svemu što nam predstoji, ali baš zbog toga koncentracija je samo na Mačvi. Znamo koliko je opasno da se “preskaču protivnici” i baš zbog toga ulazimo punom snagom u kup utakmici kako bismo pobedom otvorili, svi očekujemo, dobru seriju u finišu polusezone i podigli nivo samopouzdanja i atmosfere.

Popović koristi svaku priliku koju mu pruža Vladan Milojević, uspešno je odmenio Milana Borjana na pet utakmica, četiri u prvenstvu i u prvom kolu Kupa protiv Trepče i u 450 minuta primio je samo dva gola, protiv Rada i TSC a ostvario stopostotan učinak.

– Zvezda mora da ima tri kvalitetna golmana i naš posao je da uvek budemo spremni da odradimo naš posao maksimalno kvalitetno. Ko god bude izmedju stativa uvren sam da će uspešno odraditi posao – ističe 31-godišnji čuvar mreže Crvene zvezde.