Čuveni radijski kolega objavio knjigu Grbalj u srcu

0

Legendarni crnogorski sportski novinar Budimir Bućin objavio je knjigu pod nazivom “Grbalj u srcu”, koja je posvećena fudbalskom klubu Grbalj i fudbalu u tom dijelu Crne Gore.

Nijesam želio da ovom knjigom, eventualno, pravim spomenik sebi već da vratim dug sredini u kojoj sam proveo djetinjstvo i u koju se rado vraćam”, napisao je Bućin.

Knjiga se u skoro 200 strana fokusira na period od 1969. do 2019. godine i opisuje sve najveće uspjehe kolektiva u tih pola vijeka kolektiva koji je, od Južne regije stigao do Intertoto kupa, finala Kupa Crne Gore i 13 sezona bio stabilan prvoligaš.

Pored ovog našlo se ponešto i za statističke entuzijaste u knjizi se mogu naći svi rezultati Telekom Prve crnogorske lige od 2007. do 2019. godine. Obrađeni su i svi rezultati rezultati Kup utakmica i nastupa crnogorskih timova u evropskim takmičenjima.

Bućin je čitav radni vijek proveo u Radiju Crne Gore, bio je jedan od cjenjenijih reportera u Jugoslaviji, izvještač sa pet olimpijskih igara i nekoliko evropskih i svjetskih takmičenja i uz to je dobitnik pet godišnjih nagrada Radio-televizije Crne Gore.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here