Da li će Dečić napasti titulu? Ide li Petrovac u Evropu?

0
foto: TuSKoblenz/FB

Fudbaleri Dečića završili su pripreme u Antaliji.

Može se reći da su pripreme za tim iz Tuzi prošle veoma dobro, i da će sastav Miljana Radovića spremno ući u drugi dio prvoligaškog karavana.

Prvi dio sezone Dečić je završio na drugoj poziciji na tabeli, potajno se navijači ovog kluba nadaju da u II dijelu ovaj klub može napraviti korak više, ali…

Puno faktora će uticati na eventualnu 1. poziciju, jer aktuelni lider, ekipa Sutjeske je takođe dobro odradila dosadašnji dio priprema, nije u prvoligašu iz Nikšića bilo većih promjena u igračkom kadru, a po svemu sudeći u ekipi će ostati Vladimir Jovović.

S druge strane uprava Dečića je angažovala nekoliko provjerenih pojačanja, od kojih izdvajamo Fatosa Bećiraja koji je bio na skeneru mnogih Evropskih timova, ali je odlučio da se vrati u Crnu Goru i pojača Dečić.

Sigurno da Fatos nije došao u Tuzi da se bori za sredinu tabele, već za što veći plasman. Dečić trenutno zaostaje osam bodova za vodećom Sutjeskom, taj zaostatak nije nedostižan, par vezanih kikseva „plavo-bijelih“ i evo Tuzana na korak od sna, a iz dana u dan se čini da ovaj tim može napraviti još veći bum u CG fudbalu.

Trećeplasirana Budućnost mirno dočekuje nastavak sezone. U taboru „plavo-bijelih“ vjeruju da mogu stići zaostatak Sutjeske, ali, moraju, takođe, obratiti pažnju na klubove koji su za poziciju gore, odnosno, dolje od njih. Dečić i Petrovac im svakako mogu pomrsiti račune u nastavku…

Pored Dečića najprijatnije iznenađenje u I dijelu šampionata bio je Petrovac koji je trenutno na 4. poziciji sa samo dva boda manje od trećeplasirane Budućnosti, odnosno, tri od Dečića.

Klub je napuštio najbolji fudbaler Miličković, ali čini se da će Bašić u nastavku zablistati. Sem toga, iz kluba najavljuju velike ambicije i u sezonama koje su pred nama, tako da se od Petrovčana može očekivati mnogo i u nastavku sezone. Ukoliko budu na visini zadatka, plasman na međunarodnu scenu je zagarantovan.

Iskra se u ovom prelaznom roku pojačala sasvim solidno, tako da u nastavku sezone, za očekivati je da ovaj tim prikaže mnogo bolje partije, i potrudi se da ponovo obezbijedi plasman na evro scenu. Ponavljamo da bodovni zaostatak od 2. pozicije do prtog mjesta samo četiri boda. Možemo sa sigurnošću reći da nas očekuje veoma zanimljiva polusezona kad je u pitanju borba za titulu i izlazak na evro-scenu.

Nastavak sjutra…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here