Da li je decembar bio presudan za titulu?

0

Poslije 19 kola Telekom 1. CFL tabela je prilično jasna: Budućnost sa 41 bodom i utakmicom manje je glavni favorit za titulu, šampion Sutjeska sa 36 poena je prvi izazivač, a iznenađenje Iskra sa 32 boda može da se okrene Evropi.

Međutim, ne tako davno prije samo 14 dana Podgoričani, Nikšićani i Danilovgrađani su imali praktično egal poziciju.

Ali, u sprintu za jesenju krunu bio je odlučujući decembar. A posljednji mjesec u godini može da bude presudan i što se tiče konačnog šampiona, jer “plavi” mogu da odu na “plus šest” ili “plus osam”, a toliku ili sličnu prednost u prethodnim šampionatima niko nikada nije stigao.

Budućnost kao Sutjeska prošle sezone

Budućnost je u 12. mjesecu upisala sva tri trijumfa, Sutjeska poraz i dva remija, a Iskra tri neuspjeha.

Naravno, ima još mnogo da se igra do kraja, ali decembar je dosta uticao na tabelu i može da bude presudan. Budućnost već sada ima veliku prednost, može da je uveća, a sigurno je da će se pojačati kada ima sve u svojim rukama”, rekao je za Dnevne novine Dušan Vlaisavljević, bivši selektor mlade selekcije i nekadašnji trener Grblja i Koma…

Sutjeska je prošle sezone na polusezoni imala “plus sedam”, pa je niko nije stigao. Sada je u sličnoj situaciji Budućnost. Što se tiče Iskre, gurali su dobro, ali u posljednje vrijeme nema rezultata, pa je logično da se okrenu zadržavanju trećeg mjesta i izlaska u Evropu. To bi bio fenomenalan istorijski rezultat za Iskru”.

foto: FK Budućnost

Ma kakav umor od Evrope

Budućnost je izgledala najsvježije na kraju jesenje polusezone, Iskrin pad se može pripisati neiskustvu i činjenici da Aleksandar Nedović nema problema da istrpi mlade igrače, dok se Sutjeskini loši rezultati vežu za umor od Evrope i ne toliko širok igrački roster

Ali…

Ne bih baš uvijek krivio Evropu i taj umor. I Budućnost je igrala Evropu, doduše ne toliko dugo kao Sutjeska. Jednostavno, uvijek pričamo o tome kakve posljedice ostavlja Evropa, kao da ostali timovi ne igraju. Šta bi onda trebali da pričaju veliki timovi koji non stop igraju prvenstvo, Kup, evropske utakmice…”, poručio je Vlaisavljević, koji daje prednost “plavima” pred proljeće u odnosu na “plavo bijele”.

Budućnost je definitivno u prednosti, još ako pobijedi Grbalj, teško da će Sutjeska stići tu prednost. Međutim, sve je moguće. Naša liga je još jednom dokazala da je teška za igranje, svako svakoga može da dobije, pa tako ni Budućnosti neće biti lako protiv Grblja na teškom terenu u Radanovićima”, podvukao je bivši selektor mlade selekcije, koji je sa “sokolićima” imao sasvim solidne rezultate za razliku od nasljednika.

Izvor: DNEVNE NOVINE