Da li je Mesi najavio kraj?

0
foto: facebook.com/fcbarcelona

Lionel Mesi je u karijeri gubio tri finala sa reprezentacijom Argentine, a nakon posljednjeg neuspjeha u finalu Kopa Amerika 2016. godine čak se govorilo o završetku reprezentativne karijere.

foto: facebook.com/fcbarcelona

Mesi se vratio, ponovo obukao dres “gaučosa”, ali čini se da bi neuspjeh na Mundijalu u Rusiji mogao da bude i njegov posljednji u nacionalnom dresu.

– Plakao sam mnogo puta zbog tih poraza, jer nismo uspjeli da ispunimo san argentinskog naroda. Ta tri finala su bili teški udarci. Ośećamo da ukoliko ne osvojimo Svjetsko prvenstvo u Rusiji drugu šansu nećemo imati, izjavio je Mesi, a mnogi svjetski mediji ovakvu izjavu su protumačili kao najavu povlačenja iz reprezentacije ako Argentina ne osvoji šampionat svijeta.

Pored finala 2016. godine Argentina je sa Mesijem izgubila i finale Kopa Amerika godinu dana ranije, kao i finale Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014.

Na putu Argentine tada se ispriječila Njemačka, koja je eliminisala Argentinu i u prethodna dva Mesijeva nastupa na Mundijalima, 2006. i 2010. godine.