DA LI JE MOGUĆE? Navijači bolje da nisu pročitali posljednju izjavu Interovog “vođe”!

0

Svjedoci smo da u “modernom fudbalu” priliku za vođenje ozbiljnih i nekada zaista poštovanih fudbalskih klubova dobijaju ljudi koji nikada prije nisu imali dodira sa tako važnom funkcijom.

Jedan od njih je i mladi Interov vođa, Stiven Žang. On je u posljednjoj izjavi bio surovo iskren, što će ga možda i koštati s obzirom na temperament navijača kluba kojeg vodi.

“Danas mi je Inter izazov i fudbal je postao bitan dio života. Moram priznati da prije ulaska u upravni odbor nikada nisam gledao Interovu ili bilo koju drugu fudbalsku utakmicu.”

Evropski se klubovi mogu samo poboljšati, ali oni moraju slijediti obrazac koji pokazuje finansijski fer-plej. Televizijska prava takođe imaju ključnu ulogu. Gledanost lige mogla bi se povećati izvozom u Kinu i Japan velikim utakmicama Serije A. Derbi Milana odigran u Pekingu ili Tokiju, ne bi bilo loše, zar ne?” – kazao je Žang.

Ipak, njegov projekat za sada sa Konteom funkcioniše zaista besprijekorno, bar kada je Italija u pitanju. Nakon dugo vremena su prvi na tabeli sa maksimalnim brojem bodova.