Dajemo sve, ali ne možemo da obećemo odlazak na veliko takmičenje

0
foto: FSCG

Finska je posljednji protivnik crnogorskih fudbalera u B Ligi nacija.

Meč je sjutra od 20.45 pod Goricom, naša selekcija ne smije da izgubi ako želi da ostane drugoplasirana.

“Shvatamo da je utakmica sa Finskom važna. Uvijek postoji sportski motiv, bez obzira na to što su neke utakmice izuzetno značajne, a neke ne. Kod nas mora da postoji motiv, zbog sebe, grba koji nosimo i navijača”, kaže Marko Janković.

Finska ima prepoznatljiv sistem.

“Igramo protiv dobre ekipe, čiji stil najviše simpatišem više od ostalih rivala iz naše grupe. Jako su dobro ugirali sistem 3-5-2 i ako se ekipa koja igra protiv njih dobro ne postavi može da ima mnogo problema”, dodao je Janković.

Osvrnuo se na pitanje da li je pritisak da se Crna Gora plasira na veliko takmičenje nešto što naši igrači ne mogu da iznesu…

“Ne mogu da odgovorim u ime čitave ekipe, već samo u svoje – ja ne osjećam pritisak. Jasno je da bi svi željeli da odemo na veliko takmičenje, kada i da li ćemo uspjeti ne znam, niti mogu da obećam. Ali trudimo se, to je sigurno”, jasan je Janković.

Omaleni vezista je standardan u azerbejdžanskom Karabagu, igra odlično i u reprezentaciji.

“Definitivno da moja forma ide uzlaznom putanjom, poslije perioda neigranja u prethodnom klubu. Igram stalno u Karabagu, logično je da sam u boljoj formi. Možda sam neke iznenadio povratkom, ali sebe nisam jer sam uvijek znao koliko vrijedim i koliko mogu. Definitivno da igrama u reprezentaciji možemo mnogo da dobijemo, a meni je nacionalni tim izuzetna motivacija”, zaključio je Janković.

Šta je pred duel sa Fincima rekao selektor Miodrag Radulović pročitajte ovdje.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here