Damjanović za CGF: Bilo je teško, ali stvari dolaze na svoje mjesto, bez sporta smo kao bez nogu!

1

Legendarni reprezentativac Crne Gore i član Daegua Dejan Damjanović govorio je u intervjuu za CG Fudbal o korona virusu, nastavku fudbalske sezone u Južnoj Koreji, ambicijama Daegua…

Boske iz daleke Koreje poručuje da je sve krenulo na bolje, ali ‚kaže i da su prethodna dva mjeseca bila pravo mučenje.

Krenulo je da ide na bolje, stiglo je i lijepo vrijeme. Treba priznati da su ova dva mjeseca bila pravo mučenje… Maske, treniranje, karantini, ali evo, sve ide kako treba i nadam se da ćemo početi sa fudbalom početkom maja.

Fudbaler Daegua ističe da Vlada te zemlje urgira da se sa sportom počne što prije!

Počele su priče i da Vlada želi da se sa sportom počne što prije, tako da se nadam da će to da se odluči zvanično za koji dan i da ćemo prve nedjelje, najkasnije, druge nedjelje maja krenuti – sa fudbalom.

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore kaže da u punom jeku pandemije COVID-19 u toj zemlji nije bilo rigoroznih mjera od strane Vlade. On ističe da se narod strogo pridržavao svih mjera, tako da nije bilo potrebe za nekim strogim odlukama.

-Nije bilo lako, ali Južna Koreja je država koja je odgovorna, sređena maksimalno. Iako su bili u velikom problemu u prih par nedjelja, bez nekih velikih karantina, pridržavali smo se svega i sve je bilo pod kontrolom. Nije bilo rigoroznih odluka Vlade, nego samo da se ljudi pridržavaju uputstava, i da budu odgovorni, da se ne kreću previše… Sada je sve kako treba i nadam se da će se sport vratiti u normalu. Bez sporta smo kao bez nogu – kaže Boske.

Prethodnih dana u medijima su se pojavila raznorazne špekulacije o nastavku K-Lige 1! Pisalo se da će kad bude startovala sezona, biti i nekih specijalnih mjera na terenu i van njega. Međutim, to su samo špekulacije…

Što se tiče sezone, šta će i kako će biti, dosta stvari su počeli pisati po medijima. Ali, uglavnom su to sve neke špekulacije. Ništa od toga nije zvanično – kaže Damjanović.

On je za naš portal kazao da jedini postoji vjerovatnoća da se skrati prvenstvo…

Dakle, jedino postoji mogućnost skraćivanja prvenstva. Dakle, umjesto 38 mečeva, najvjerovatnije će biti skraćeno na 27 ili 33 utakmice, ali ni to još nije odlučeno. Viđećemo, imamo još dvadesetak dana do tog datuma koji su oni stavili kao prijedlog za start sezone. Imaće još dvije neđelje da se organizuje raspored i ta pravila, da li će biti sa ili bez navijača, i ta neka pravila “rukovanje” i slično

O zabrani rukovanja za vrijeme meča Boske govori:

Kad se igraju utakmice, jasno je da mora biti kontakata, tako da nije mnogo važno da li ćemo se rukovati i grliti ili ne, to je potpuno nebitno pravilo. Ono što nam je važno jeste u koje vrijeme ćemo igrati utakmice i da li će sezona biti skraćena. 

foto: the-afc.com

Legenda južnokorejskog fudbala ističe da su navijači posebno važni “manjim” ekipama, te da bi volio da budu na tribinama od starta sezone.

Fudbal se igra zbog navijača, to je svima jasno. Ekipama su vrlo važni, posebno ekipi kao što je moja. Navijači su nam bili vjetar u leđa… Volio bih da budu navijači na stadionu, međutim u prvih nekoliko kola, izvjesno je da će se mečevi igrati pred praznim tribinama.

Za kraj intervjua, Boske je govorio o ambicijama njegove ekipe.

Nadamo se da možemo da se plasiramo u TOP 4! Ostala je ekipa od prošle sezone, plus ja i jedan reprezentativac Južne Koreje. Vratio nam se i jedan Japanac posle jedne ozbiljne povrede, jurićemo Kup, a ako uradimo nešto preko toga biće fenomenalno – zaključio je Damjanović.

1 Komentar

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here