Danas ćemo saznati finaliste Kupa Crne Gore

0

Danas su na programu revanš mečevi polufinala fudbalskog Kupa Crne Gore.

Foto: Bajko Stanojević

Na Cetinju se sastaju Lovćen i Budućnost. Podgoričani imaju sigurnu zahilu iz prvog meča jer su „pod Goricom “ slavili sa 2:0.

Budućnost će pokušati da se domogne četvrtog finala. U prethodna tri finalna meča Podgoričani su jednom slavili, a dva puta su poraženi.

Sa druge strane Lovćen baš kao i Budućnost ima jedan trofej Kupa, a jednom je neuspješan bio u finalnom meču.

Ova dva tima  su do sada igrala pet puta u Kupu i Budućnost ima četiri trijumfa, a Lovćen je slavio samo jednom.

U ukupnom međusobnom skoru Budućnost je daleko uspješnija ima 21 pobjedu, pet puta je bilo neriješeno, a Lovćen je slavio šest puta. Cetinjani nisu uspjeli savladati podgoričke plavo-bijele u posljednjih šest međusobnih duela.

Rudar „pod Golubinjom“ brani gol prednosti stečen u Kotoru kada su Pljevljaci savladali Bokelja 0:1.

Rudar je naš najtrofejniji klub kada je Kup u pitanju jer je čak tri puta osvajao ovaj trofej, a ima i jedno izgubljeno finale (od Čelika 2012.godine).

Bokelj nikada do sada nije uspijevao da se domogne finala Kupa.

Jedini njihov prethodni susret u Kupu Crne Gore datira još iz 2008.godine kada je Rudar u 1/8 finala u Kotoru slavio 0:1.

Da je Rudar apsolutni favorit po pitanju prolaska u finale pored pobjede u gostima u prvom meču govori i podatak da Bokelj nikada nije uspio da slavi u Pljevljima. Čak šta više Kotorani su samo jednom u devet mečeva uspjeli da sa stadiona „pod Golubinjom odu neporaženi“.

Samo jedan od 21 meča ova dva tima završen je bez golova, a najčešći rezultat je bio 1:0 (sedam puta).