Dečić debituje na evro sceni

0

Evropska storija i istorija Dečića kreće iz Prištine.

Klub iz Tuzi u svom premijernom nastupu na inostranoj sceni igra danas od 20 sati protiv kosovske Drite na stadionu Fadilj Vokri. 

To je njihov prvi duel u 1. kolu kvalifikacija za novonastalo takmičenje Ligu konferencija. Revanš je na programu 15. jula na Gradskom stadionu u Podgorici.

DREŠAJ: IDEMO PO POBJEDU

Dečić se u prethodnih desetak dana pripremao na Zlatiboru, a kapiten Džonatan Drešaj optimista je uoči prvog čina sa Dritom.

Atmosfera je odlična. Nadamo se da ćemo krenuti pozitivnim rezultatom“, započeo je desni bek, pa dodatno ogolio misiju Dečića..

To je pobjeda, naravno. Analizirali smo ih, otkrili njihove slabe strane i nadam se da ćemo to da iskoristimo“, zaključio je Drešaj. 

MULALIĆ: NEĆEMO ODUSTATI NA POLA PUTA

Podsjetimo, Dečić je prošlu sezonu u crnogorskom prvenstvu završio na sjajnom trećem mjestu, čime je po prvi put u 95-godišnjoj klupskoj istoriji te je uz finale nacionalnog Kupa izborio izlazak u Evropu.

Prošlu sezonu smo odigrali iznad svih očekivanja. Svoj san smo dosanjali. Što se tiče priprema – pripreme kao pripreme. Nismo se spremali samo za ovu utakmicu, jer imamo i prvenstvo nakon ovih susreta. Dobro će nam svakako doći ovo kao jedna ozbiljna provjera“, naglašava trener Edis Mulalić.

Bilo bi glupo da odustanemo na pola puta. Na kraju krajeva, imamo odgovornost prema klubu, sebi i crnogorskom fudbalu, da ga prezentujemo u našim okvirima i ramovima koliko možemo kvalitetno. Spremali smo se, trenirali, a koliko će to biti dovoljno viđećemo na utakmici“, dodao je tvorac evropskog Dečića. 

SVE JE U PET DEKA

Drita je prošlu sezonu završila na drugom mjestu prvenstva, s dva boda manje od šampiona Prištine. U Dečiću blagu prednost prepuštaju upravo sjutrašnjem suparniku.

U pitanju je težak protivnik, koji je mijenjao igrački kadar. Pratili smo i mi njih, a i oni nas kroz te prijateljske utakmice. Sad, koliko preko interneta možeš saznati nešto… to je sve napola validno. Moramo da budemo pametni. Isti im je trener, kao i kod nas, a tu je i par novih igrača, dok je kod nas jedan novi fudbaler. Možda smo nepoznanica, ali mislim da je sve to tu u pet deka“, smatra Mulalić. 

SIGURNO SE NEĆEMO SKLONITI

Pauza između dva prvenstva je bila kratka, tako da igrači za desetak dana nisu izgubili praktično ništa. 

Pred nama su dvije važne utakmice, ali ne pritiskam ni sebe, a ni igrače. Uvijek im govorim da je ovo nagrada za sve što smo napravili i da  uživaju. A kad smo već došli ovdje – sigurno da se nećemo skloniti“, jasan je trener Dečića. 

FEJNORD? PRVO DA SKOČIMO, PA KAŽEMO HOP

Ako Dečić uspije da u dvomeču eliminiše Dritu, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igraće protiv holandskog velikana i bivšeg šampiona Evrope iz 1970. – Fejnorda. Utakmice bi se igrale 22. i 29. jula.

Ma kakav Fejnord… To je malo daleko. Kad samo to ime kažeš naježiš se, a kamoli kakvu su očekivanja. Uopšte ne razmišljamo o tome, već kako da se što bolje spremimo za Dritu. Čeka nas prvo utakmica sjutra, pa revanš. Možda neki igrači razmišljaju o Fejnordu, ali im kažem da prvo moramo da skočimo, pa da kažemo hop“, spušta Mulalić loptu na zemlju… 

Polako. Protiv Drite će biti rovovska borba. Oni su sigurno iskusniji od nas jer već nekoliko godina nastupaju u kvalifikacijama, a mi prvi put u istoriji kluba igramo Evropu. 

Dakle, mi smo u nekom potčinjenom položaju. A ja volim kad smo potčinjeni, pa ćemo da vidimo na što će to da izađe“, zaključuje strateg Dečića.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here