Degenek o aktuelnoj situaciji

0

Fudbaleri Crvene zvezde dane vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa provode u izolaciji, radeći po planu i programu koji im je pripremio stručni štab.

Miloš Degenek je istakao da je ekipa navikla na dane karantina, koji su prisutni tokom svake sezone.

– Mi bismo ove sezone, da nije bilo ovog vanrednog stanja, imali oko 50 utakmica, tako da se tu odmah računa i na preko 60 dana karantina godišnje. Navikli smo na sve ovo i verujem da nam lakše pada. U karantinu, pored treninga koji odradimo toga dana, non stop smo u sobi, gledamo TV, igramo društvene igre. Mnogo mi lakše pada, za razliku od svih drugih koji su u mojoj okolini. Moramo da poštujemo sve naredbe Vlade kako bi se život vratio u normalu a mi što pre nastavili sa radom, rekao je Degenek za klupski sajt.

Zvezdin defanzivac vjeruje da će situacija uskoro popraviti i da će svako moći da se vrati svojim redovnim aktivnostima, jer ovakva vrsta odmora nikome ne prija.

– Trenutno u ovoj situaciji nama je jako teško, mi živimo za fudbal i to je jedina stvar koju mi volimo i znamo da radimo. Nama najteže pada što se ne igraju utakmice, što nema tih zajedničkih treninga, a naročito naših navijača. Drago mi je što dobijamo mnogo poruka, ljudi se sećaju starijih utakmica i lepših vremena kada se igrao fudbal. Nadam se da će sve ovo brzo proći i da ćemo mi, kao pravi profesionalci, ostati u ritmu, ali trebaće nam sigurno mesec dana kako bi se vratili u neku staru formu. Koliko prija ovaj, prinudni odmor, toliko i ne prija. Iskreno, da se ja pitam ne bih odmarao. Mnogo mi je lakše da imam utakmice svaki treći dan jer za to živim i za to radim. Taj adrenalin na utakmicama, pogotovo pred našim navijačima. Ovaj odmor ne volim, nekako volim da treniram.

Reprezentativac Australije se podsjetio najznačajnije utakmice u karijeri u dresu voljenog kluba.

– Drago mi je što se naš klub aktivirao i pruža navijačima da gledaju neke istorijske mečeve još jednom. Meni je, naravno, najdraža utakmica protiv Salcburga. To je utakmica koja mi je obeležila karijeru do sada, ostaće mi u srcu još mnogo vremena, osim ako se ne desi još neki spektakl. Svi moji najbliži vole da pogledaju tu utakmicu. Nedavno sam se čuo i sa Nenadom Krstičićem i Vujadinom Savićem i upravo smo razgovarali o toj utakmici koja je, u neku ruku, promenila noviju istoriju Zvezde, dodao je Miloš Degenek.

IZVOR: SPORTSKACENTRALA

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here