Đeljošaj: Svako ko na nacionalnoj osnovi vrijeđa nekoga je nečovjek

0

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj prokomentarisao je skandalozno navijanje Varvara u meču protiv Dečića.

Takođe, osvrnuo se na još nekoliko sličnih primjera koji ovih dana “kruže” Crnom Gorom.

Đeljošaj ih je osudio i poručio da ko god vrijeđa nekoga na nacionalnoj osnovi ne može imati njegovu zaštitu i poštovanje.

Svako, bio on Albanac, Crnogorac, Srbin… koji nekoga vrijeđa na nacionalnoj osnovi je nečovjek, izrod, i nikada neće imati i ne može da ima moju zaštitu i poštovanje – naveo je Đeljošaj u objavi na Fesjbuku.

On se osvrnuo i na događaje na utakmici Budućnost – Dečić i rekao daje riječ o kampanji šovinizma, netrpeljivosti, targetiranja jedne nacionalne zajednice.

Ta kampanja je započeta od strane portala IN4S, čiji je jedan od osnivača, nažalost, rektor Univerziteta Crne Gore, koju finansiraju državna preduzeća EPCG i CEDIS, imala je svoj nastavak i sinoć na utakmici, i zato trebaju da reaguju institucije, zato je trebao da reaguje predsjednik države, vlade, kako bi se zaustavilo ovo zlo koje država Crna Gora indirektno podržava – ocijenio je Đeljošaj.

On poručuje da jedina podjela može biti na ljude i neljude – jer je, kako je kazao, sve na ovom svijetu prolazno.

Dobra djela ostaju, a velika djela možemo realizovati samo zajedno, svi mi, bez obzira na naše razlike i etničku i vjersku, rekao je predsjednik Albanskog foruma. Iz tog razloga, treba da zatvorimo ovaj problem koji ranjava naše društvo i pošaljimo poruku da fašizam, šovinizam, primitivizam i mržnja ovdje ne mogu opstati, a to se može postići samo razotkrivanjem i jasnom osudom raspirivača mržnje, u ovom slučaju portala IN4S, navijačke grupe “Varvari” i onih koji vrijeđaju srpsku majku, čin vrijeđanja nečije majke nije albanski čin, to je čin nevaspitanja – zaključio je Đeljošaj.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here