Đeljošaj: Žao nam je što se Mijač nije izvinio

0

Nik Đeljošaj, predsjednik opštine Tuzi, čestitao je FK Dečić na sjajnoj sezoni i osvrnuo se na sinoćnja dešavanja za vrijeme finala Kupa Crne Gore u kojoj je ekipa Edisa Mulalića izgubila od Budućnosti rezultatom 3:1.

Sjenku na praznik fudbala i uspjeh svog kluba bacili su navijači Budućnosti pogrdnim skandiranjem sa južne tribine stadiona pod Goricom.

“Dragi naši fudbaleri, niste osvojili Kup Crne Gore, ali činjenica da ste stigli do finala – a u finalima igraju samo najbolji – uz dosegnute kvalifikacije na evropskoj fudbalskoj sceni i pojedinačni uspjesi Kristijana Vulaja i Adriana Rudoviqa, momaka koji su sada dio „A“ reprezentacije Crne Gore, te Xhonatana Dreshaja i Danila Pešukića, članova mlade fudbalske reprezentacije, čine da budemo neizmjerno ponosni prikazanim igrama našeg Kluba. Pred vama je sada dug put, imate još mnogo toga da uradite, čekaju vas nove pobjede koje treba izvojevati”, naveo je Đeljošaj.

On se zahvalio pristalicama Dečića što su pokazali kako se na civilizovan, dostojanstven i kulturan način pruža podrška svom klubu.

“Naročito se zahvaljujem što niste reagovali na fašističke provokacije i uvrede protiv Albanaca tokom finalne utakmice”, dodao je Đeljošaj.

Tuzanima su se izvinili gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i kapiten “plavih” Petar Grbić. Đeljošaj smatra da izvinjenje treba da stigne i sa drugih adresa.

“Jako nam je žao što predsjednik FK „Budućnost“, g. Mijač, nije našao za shodno da reaguje, da se izvini za ono što su priredili njihovi navijači. Takođe, ni FK „Budućnost“, na čijem se domaćem stadionu odigrala ova utakmica, a koja nosi epitet „najljepše klupske utakmice sezone“, nije se javno oglasio ili uputio izvinjenje povodom fašističkog skandiranja njihovih zvaničnih navijača”, istakao je Đeljošaj, koji je FK Budućnost čestitao osvajanje duple krune.

“U našem Klubu igraju Albanci, Crnogorci, Bošnjaci, Srbi… i veoma smo ponosni na sve igrače i stručni štab. Ne pravimo bilo kakve razlike, promovišemo sport i naročito ključnu poruku UEFA protiv rasizma i nacionalističkih uvreda tokom sportskih događaja. Vulaj, Dreshaj, Pepiću, Mulaliću, Markoviću, Peshukiću, Rudoviq, Nikoliću, Željkoviću… vi ste ponos našeg Kluba, a vaša imena će zlatnim slovima biti urezana u našoj Opštini”, kazao je Đeljošaj i dodao:

“I na kraju, nismo pobijedili u finalu Kupa, ali sam sa stadiona izašao ponosan, uzdignuta čela, sa cijelim stručnim štabom, sa igračima i navijačima Kluba, koji su, svi skupa, pokazali kako se na civilizovan način moramo oduprijeti fašizmu kojem smo bili izloženi. Srce mi je veliko kao Dečić! Pobijedili smo u onoj bici u kojoj su Malesija i čojstvo oduvijek pobjeđivali, u bici čojstva, časti, dostojanstva i civilizovanosti”.

Ni glavni arbitar ni delegat susreta nisu ni za trenutak prekinuli utakmicu tokom kanonade šovinističkih uvreda na nacionalnoj osnovi, a uslovi za prekid utakmice su postojali, naveo je prvi čovjek opštine Tuzi.

“Samo podsjećanja radi, tokom polufinalne utakmice sa FK „Iskra“, delegat, po nalogu komesara Mićunovića, prekinuo je susret na 10 minuta zbog toga što su na tribinama bile prisutne 4 osobe više nego što je to bilo dozvoljeno. Ovo sve govori!
Dodatni komentari su izlišni!

P.S.

Sudija Šćepanović je tema koja zaslužuje poseban osvrt i naš je stari dužnik. Ali, ko se zadnji smije, najslađe se smije.

Bravo, momci!
Hvala vam na svim lijepim emocijama koje ste nam podarili”, podvukao je Đeljošaj.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here