Deset potpisa “kraj Bistrice”!

0

Danas je u IPC Tehnopolis upriličena svečanost na kojoj su deset igrača iz kadetske i omladinske selekcije Sutjeske potpisali stipendijske ugovore.

Ugovore su potpisali: 

Pajović Igor – 2002. godište
Dubljević Radoš – 2002. godište
Đurković Nikola – 2003. godište
Milić Jovan – 2003. godište
Šapurić Vasilije – 2004. godište
Papović Nebojša – 2004. godište
Bojović Matija – 2004. godište
Perošević Vasilije – 2005. godište
Milinković Matija – 2005. godište
Radojević Stefan – 2005. godište 

Na svečasnosti su govorili predsjednik kluba dr Ilija Ašanin, šef stručnog štaba Miljan Radović i trener kadetske ekipe Dragan Mijanović. 

Predsjednik kluba dr Ilija Ašanin je na početku svog obraćanja pozdravio sve prisutne i zahvalio što su došli da zajedno sa njima podijeli jedan zaista lijep trenutak. 

“Fudbalski klub Sutjeska je klub sa bogatom istorijom, prepoznat ne samo u Nikšiću i Crnoj Gori, nego i van granica naše države” 

Kako je kazao predsjednik Ašanin, u godinama koje su iza nas, često se dešavalo da talentovana djeca iz ovog kluba prelaze u druge klubove, a naveo je da je taj problem prepoznat i da se ta praksa u budućnosti neće ponavljati. 

“Svaki ozbiljan klub, a Sutjeska jeste to uvijek bila i uvijek će biti, mora posebno voditi računa o onima koji tek dolaze” rekao je predsjednik i obratio se stipendistima: “Nadam se da ćete svi jednog dana izrasti u velike fudbalere, da ćete biti dio i reprezentacije Crne Gore i biti ponos svih nas koji smo u klubu, kao i armije navijača našeg kluba” 

Ašanin se takođe zahvalio svim trenerima koji su kroz pedagoški i profesionalan rad dali nemjerljivi doprinos da ovi dječaci danas budu ovdje. 

Predsjednik je iskoristio priliku da napomene da su izgradnja zapadne tribine i balon sale u završnoj fazi, kao i da je u planu postavljanje reflektora na pomoćnom terenu, što je još jedan dokaz da Sutjeska ide u pravom smjeru kako bi se stvorili kvalitetni uslovi za optimalan rad svih selekcija kluba.

Šef stručnog štaba Miljan Radović je rekao da mu je veliko zadovoljstvo biti prisutan kada mladi momci potpisuju svoje prve ugovore. 

“Čestitam prije svega svim trenerima iz omladinske škole koji pokazuju da rade kako treba. Što se tiče vas momci, direktno vam govorim da ste potpisali ugovor za najveći klub u državi i toga uvijek morate biti svjesni”, riječi su Radovića koji je u daljem obraćanju mladim momcima rekao da ovo jeste nagrada za njihov rad, ali da je to tek prvi korak u karijeri. 

“Doći će trenutak kada ćete debitovati i za seniorski tim, a to su već uradili neki od vas. Budite strpljivi, radite profesionalno i do tog nivoa se može brzo doći”, savjetovao je Radović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here