Direktor Juventusa ima rešenje kako da funkcioniše fudbalska pijaca

0

Svi su saglasni da će ekonomska situacija posle pandemije koronavirusa biti poprilično teška, i da će fudbal biti jedna od grana koja će mnogo da trpi.

Posljednjih nekoliko godina imali smo transfere koji su koštali skoro kao nacionalni dohodci pojedinih država, igrači su se masovno preplaćivali. Međutim, čini se da je tome kraj.

Fabio Paratići, generalni direktor Juventusa izneo je predlog koji bi, po njegovom mišljenju, bio daleko efikasniji u ovo vrijeme krize.

– Nije ovo moj zvanični predlog, već nešto što bi možda trebalo uzeti u razmatranje. Transfer pijaca koja bi funkcionisala kao ona u NBA ligi bi mogla da bude spasKlubovi bi svakako imali više poteškoća, ali u sadašnjoj situaciji, s manjim prihodima, treba biti kreativniji i fleksibilniji sa idejama. Moramo da iznosimo predloge kako da rešimo funkcionisanje transfer pijace u novim uslovima

Paratići smatra da treba uvesti sitem „trejda“ kao u NBA.

– Očekujem da će biti više trampi nego ikada ranije. Naravno, ne mislim da treba ili da možemo da uvedemo sistem NBA drafta, jer to je već zatvoreni sistem. Ali, treba da uzimamo sve ono dobro iz NBA i američkog sporta generalno. Pazite sada, Premijer liga je godinama u velikoj prednosti u odnosu na ostale lige jer klubovi kontrolišu brend i zastupa stavove cijele lige, ne jednog kluba.

Direktor juventusa smatra da je ovo način da se zadrže vrijednosti igrača, koje su pale od pandemije.

– Vjerujem da će biti i mnogo dužih pozajmica, da će one na dvije ili čak tri godine postati standard. Svi mi prolazimo kroz teška vremena, ne samo u fudbalu, a posljedice osjećamo svi. Zbog toga vjerujem u duže pozajmice, jer će kupovina igrača teže pasti klubovima.

Upitan je direktor Juventusa da li i dalje ostaju zainteresovani za dolazak Pola Pogbe.

– Pogba je sjajan igrač, ali igrač takvog kalibra ima određene finansijske prohtjeve koji bi mogli da se izvuku u situaciji prije pandemije. U novonastalim okolnostima teško. Pogotovo jer je sve manje klubova koji bi platili traženu cijenu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here