Carević htio da se obračuna sa igračem Jedinstva, na teren upao i Bećirović

1

Disciplinska komisija FSCG je juče pokrenula postupak protiv FK Grbalj, zbog kako su naveli slabe organizacije utakmice protiv Jedinstva iz Bijelog Polja.

Naime, na sjednici je konstatovana prijava Komisije za takmičenje FSCG protiv FK ,,Grbalj“ br. D/5 od 13.09.2021. godine zbog zbog slabe organizacije utakmice 5. kola 2.CFL, odigrane između FK „Grbalj“ – FK „Jedinstvo“, a koja se odnosi na ulazak njihovog navijača u teren, za kojeg je utvrđen identitet i zove se Carević Savo, koji je imao namjeru da se fizički obračuna sa isključenim gostujućim igračem.

Takođe, prijava je konstatovana i protiv Jedinstva, jer je neposredno poslije ulaska navijača FK „Grbalj“ u teren, ušli sa tribina i tri civila – navijača FK „Jedinstvo“ u namjeri da se obračunaju sa igračem FK „Grbalj“, koji je prethodno ušao u teren. Jedan od tih civila identifikovan je i radi se o predsjedniku FK „Jedinstvo“ Nerminu Bećiroviću.

Nakon uvida u prijave Komisije za takmičenje FSCG i zvanične izvještaje zvaničnika utakmice, Disciplinska komisija FSCG je donijela odluku:

– Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv FK ,,Grbalj“ zbog slabe organizacije utakmice 5. kola 2.CFL, odigrane između FK „Grbalj“ – FK „Jedinstvo“, čime bi počinio prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG.

– Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv zvaničnika FK „Jedinstvo“ Bećirović Nermina zbog fizičkog napada u pokušaju na protivničkog igrača, na utakmici 5. kola 2.CFL, odigrane između FK „Grbalj“ – FK „Jedinstvo“, čime bi počinio prekršaj iz člana 68 stav 2 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG. Disciplinska komisija FSCG je na sjednici donijela i sljedeće odluke:

1 Komentar

  1. Mora se vise stati ovakvim ozbiljnim narusavanjima sporckih dogadjaja. Nije prvi put ali se nadam bar zadnji da je. Samo ovog vikend imali smo jos jedan ozbiljan incident u Niksicu utakmice omladinske lige Sutjeska – Mladost Ljeskopolje, gdje su sudije i delegat losim odlukama doveli do nesporckog ponasanja igraca na tetenu ( pljuvanja, vrijedjanja, guranja i nasrtanja jednih na druge, veoma opasnih startova ne kaznjenih) pridonijeli da navijaci Sutjeske u sred utamice udju u teren da bi se fizicki obracunavali sa gostujicim igracima( njih oko 10 gledalaca) da bi na kraju utakmice uslo u teren i 30 momaka i krenuli u obracun sa gostujucim igracima ( prisebnoscu roditelja i trenera Sutjeske je sve sprijeceno osim guranja i nasrtanja) da bi uz pratnju policije bili kamenovani na izlasku autobusom iz kruga parkinga FK Sutjeska. Nedopustivo i sramno a da ne govorimo o losoj organizaciji od strane domacina. Ovo nesmije vise da se desi nikom, nadam seeeee. Zivo me interesuje sto je napiso u izvestaju delegat utakmice sa takvim renomeom i iskustvom.?

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here