Donedavna „superzvijezda“ Juventusa na Interovoj listi pojačanja

0
2

Prema tvrdnjama poznatog italijanskog lista Gazzetta dello Sport, bivši napadač Juventusa Mario Mandžukić na listi je fudbalera koje Inter vidi kao eventualnu zamjenu za Romelua Lukakua.

Inter je ozbiljno zainteresovan za usluge Mandžukića jer bi im doneo žustrinu i iskustvo, a na ruku ide i to da bi stigao besplatno jer je slobodan igrač.

„Super Mario“ je četiri i po godine nosio dres Juventusa upisavši 162 nastupa i postigavši 44 gola pa je jasno da navijači torinskog velikana ne bi sa oduševljenjem prihvatili transfer u redove ljutog rivala.

– Narav i karakter, to je ono što nedostaje brojnim igračima Konteovog Intera, to je prekretnica u brojnim susretima. Upravo zbog toga Inter razmišlja o dovođenju napadača koji ima iskustvo igranja u klubovima sa rutinom pobjeđivanja, piše poznati italijanski portal Calciomercato u članku pod naslovom „Inter, nemaš karakter, treba ti Mandžukić“.

Mandžukić se našao na radaru brojnih klubova nakon što je raskinuo ugovor sa katarskim Al-Duhailom, u posljednje vrijeme se povezivao sa transferom u moskovsku Lokomotivu, ali navodno je Hrvat tražio preveliku platu za ono što Rusi mogu da finansiraju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here