Dragan Đurić: Vardi mogao u Partizan

0

Nekadašnji predsjednik Fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić otkrio je da je bivši trener crno-bijelih Avram Grant želio da dovede Džejmija Vardija u klub.

Prema Đurićevim riječima, Grant je odmah po dolasku u Partizan zatražio od uprave da angažuju tadašnjeg dvadesetpetogodišnjeg fudbalera Flitvud tauna, a sada zvijezdu Lestera Džejmija Vardija. Međutim, engleski petoligaš je tražio milion funti, što crno-bijeli u tom trenutku nisu mogli da plate.

– Čim je došao, Grant nam je rekao da dovedemo Vardija i tvrdio je da će nam se višestruko isplatiti. Nažalost, mi nismo imali ni dinara, a kamoli milion eura da ga kupimo. Nismo imali čak ni generalnog sponzora… Nije bilo para kao što ih sad ima u Partizanu. Nemojte da vas zavara to što nam je petoligaš tražio milion eura. I tad je Vardi bio paklen igrač, iako ne toliko poznat. Grant je poznavao sve te klince po Engleskoj, bio je majstor da otkrije talentovano dijete, ali, eto, mi smo bili u velikoj krizi i nismo mogli to da platimo – kazao je Đurić za ,,Informer“.