Dragićević: Pripremamo se za visoke ciljeve Arsenala

0

Gost emisije Radio Tivta “Sport u Boki” bio je novi šef stručnog štaba Arsenala Radisav Dragićević:

Radio Tivat: Uz čestitke na izboru za prvog stratega Arsenala i pitanje. Nekako je vaše postavljenje došlo brzo i lako?

 Radisav Dragićević: Pa, jeste. Dosta brzo i lako, mada s obzirom na neku našu istoriju niju bilo nekih nedoumica. Ljudi su izrazili želju da ponovo sarađujemo onako kako smo sarađivali i prije godinu dana. Ja sam bio slobodan, nisam imao angažman i lako smo se dogovorili. Jedna specifična atmosfera u Tivtu gdje smo napravili dogovor da nas Arsenal vodi kao što je to bilo prošli put.

Radio Tivat. Koji su vaši prvi potezi?

 Radisav Dragićević: Sada je situacija mnogo bolja nego kad sam prvi put dolazio. Ta startna pozicija mnogo bolja na svim nivoima od infrastrukture, preko igračkog kadra, uslova za rad, finansija. Jedna pozicija gdje ćemo morati prije svega da igrački kadar obezbijedimo na vrijeme. Smatram da Arsenal trenutno ima izvanredan roster sa kojim je završio sezonu. MIslim da ako uspijemo da zadržimo te igrače, i još se možda dodatno pojačamo, možemo govoriti o jednoj finoj priči.

Radio Tivat: Po nama, ciljevi Arsenala treba da budu – siguran opstanak bez baraža, i da se gleda prema vrhu a ne dnu tabele?

 Radisav Dragićević: Ciljeve je lako postaviti. Ali ja pokušavam kad radim da budem realan. Ne treba žuriti sa pretpostavkama, dogod ne formiramo roster. Da vidimo sa čime raspolažemo. Trenutna situacija nam daje za pravo da se pripremamo za visoke ciljeve i dobre rezultate.

Radio Tivat: Kad počinju pripreme seniorske ekipe?

 Radisav Dragićević: Kako sada stvari stoje ili će početi 13. juna ili 17. juna. Još nismo definitvno odlučili. Ostali su još neki detalji ali to su dva datuma koji figuriraju kao početak priprema.

Radio Tivat: Vi veoma dobro pznajete crnogorski fudbal. Kome dajete veće šanse u sjutrašnjim revanš mečevima baraža za popunu Prve lige?

 Radisav Dragićević: Mislim da su to Mladost i Jedinstvo. I prije početka baraža favoriti su bili prvoligaške ekipe. Ali nakon prvih utakmica Mladost ima taj pritisak na svojim leđima. Neće biti lako, jer Otrant ima fudbalere sa iskustvom, koji su igrali slične mečeve. Očekuje se jedna teška i zanimljiva utakmica. Ipak, mislim da je Mladost bliža cilju i ostanku u Prvoj ligi. Jedinstvo je u provm meču u Podogorici pokazalo da je kvalitetnija ekipa. Iako u prvih pola sata utakmice to je bio ravnopravan meč. Iznenađenja su uvijek moguća. Ali mislim da će Jedinstvo i Mladost, ona uz mnogo muka, biti ponovo prvoligaši.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here