Druga CFL nikad jača

2

Druga fudbalska liga Crne Gore, po svemu sudeći, ove sezone će biti najjača.

Naime, nekoliko ekipa će se boriti za plasman u 1.CFL. Mjesto u najelitniji rang CG fudbala obezbjeđuje samo 1. pozicija, dok drugo i treće mjesto vode u baraž za popunu 1.CFL.

I ranijih sezona je takmičenje bilo izuzetno kvalitetno, ali čini se da će 2.CFL ove godine biti sigurno najjača od sticanja nezavisnosti. Zašto kažemo najjača?

Za 1.CFL boriće se Otrant Olimpik koji je nastavio saradnju sa jednim od najboljih CG trenera, Dejanom Vukićevićem. Jasno je kao dan da Vukićević nije ostao u Ulcinj da se bori za opstanak ili da njegov tim tavori u drugoligaškom karavanu. Uprava tog kluba je angažovala još nekoliko pojačanja i po svemu sudeći glavni kandidat za 1. mjesto je upravo Otrant.

Nakon puno turbulencija, čini se da se Iskra konsoliduje. Po našim saznanjima nova uprava kluba će stvoriti jednu ozbiljnu ekipu sa iskusnim trenerom. Cilj kluba je ekspresan povratak u društvu najboljih.

Tu je i Lovćen, istina, nije im primarni cilj povratak u 1.CFL, nakon što su prošle sezone iz 3.CFL ušli u viši rang, ali… Uprava kluba je angažovala osam novih fudbalera, uz starosjedioce imaju veoma kvaliteta i respektabilan tim.

Tu su još Berane i Bokelj, kao i Podgorica, odnosno Kom, sva četiri tima su prošle sezone igrala važnu ulogu. Kom i Bokelj su bili u baražu ali nijesu imali sreću da se plasiraju u 1.CFL.

Iz Igala su takodje najavili pohod na 1.CFL! Ne smijemo zaboraviti ni novjaliju ekipu Internacionala, kao ni Grbalj. Bez ikakve sumnje, očekuje nas veoma zanimljivo prvenstvo u 2.CFL.

2 COMMENTS

  1. CG fudbal počiva na lokalnim samoupravama i njihovim političkim mecenama…a to nije održivo…
    primeri su Mogren, Lovcen, Zeta, Iskra, ko je sledeći…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here