Drugoligaš bez uslova za rad, izostala pomoć FSCG

0

Novi drugoligaš Fudbalski klub Cetinje trenažni proces za ovu sezonu prinuđen je da odrađuje na Vladičinoj bašti. Igrači su na to primorani, zato što je u našem gradu u toku izgradnja stadiona, ali i rekonstrukcija pomoćnog terena.

Prema riječima direktora kluba Jovana Markovića, jedino rješenje za trenutnu situaciju je pomoć od Fudbalskog saveza Crne Gore, koji bi im ustupio teren na Starom aerodromu, ali je ta pomoć izostala, što Marković smatra diskriminacijom.

Od čelnih ljudi saveza još uvijek nijesmo dobili odgovor, da li možemo da koristimo terene koji postoje u okviru Fudbalskog saveza Crne Gore. Oni postoje zbog nas, a ne mi zbog njih, jer da nema klubova ne bi postojao ni savez. Omladinci „Budućnosti“, su prvenstvenu utakmicu odigrali na terenu Kampa, a imaju svoj Kamp, a mi ne dobijamo nikakav odgovor, da li možemo da koristimo taj teren. To je prema mom mišljenju diskriminacija – kazao je on.

Kako ističe Marković, najveći problem nastao je u momentu kada je klub ostao bez pomoćnog terena, a da prethodno obavještrenje o rušenju nije stiglo.

Što god da se ruši, može da se poruši za jedan dan, zato ga nije trebalo rušiti, jer bi nam bio koristan. On je srušen 10.maja i građani sami mogu da vide koliko se stiglo sa radovima. Ne kažem da ne postoje objektivni razlozi, ali teren je mogao da ostane da nam služi za treninge, ali ni to nam nije omogućeno – kazao je Marković.

On je istakao, kako je jedinu pomoć za korišćenje terana klub dobio od OFK „Titograda“, ali im to zbog putovanja i visokih temperatura ne odgovara, što se kako ističe naš sagovornik može odraziti na rezultate kluba.

Imali smo mnogo veće ambicije ove godine, ali zbog nemogućih uslova za rad, biće podvig ukoliko uopšte ostanemo u ligi, bez obzira na igrački kadar, jer svaki dan putovati do Podgorice ili trenirati u Vladičinoj bašti je nemoguće. Nekoliko dana smo putovali i na Jaz, ali je to putovanje trajalo dva i po, skoro tri sata, plus povratak i trening. To je nemoguće, iako ovi momci to izdržavaju bez pogovora – kazao je Marković.

Da sve ipak ne bude tako crno, Marković ističe obećanje Prijestonice koje se tiče finansijskih sredstava.

Imamo najave i obećanja, da će nam ukoliko budu u mogućnosti pomoći iz Prijestonice sa nekim minimalnim sredstvima. Imamo već pomoć od UEFA koja ide preko Fudbalskog saveza Crne Gore, i to će biti pomoć za isplatu službenih lica. Očekujem da će se Prijestonica pobrinuti za druge stvari – kazao je on.

Marković ipak vjeruje da će klub, kako je rekao pobijediti ovu nepravdu, da će se boriti svim sredstvima, demokratskim i sportskim, jer Cetinjani, kako ističe, vole ovaj grad i ovu državu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here