Drugoligaš dobio novi stadion

0

Stadion fudbalskog kluba Kom, čiju izgradnju su finansirali Fudbalski savez Crne Gore i Glavni grad, svečano je otvoren danas.

kom-otvaranje

U prisustvu predsjednika i generalnog sekretara FSCG Dejana Savićevića i Momira Đurđevca, gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića i predsjednika FK „Kom“ Radojice Popovića u rad je pušten kompleks koji će pružiti adekvatne uslove za bavljenje fudbalom svim uzrasnim kategorijama.

Fudbalski savez je u projekat izgradnje terena sa prirodnom i vještačkom podlogom, kao i kompletnog pratećeg mobilijara za potrebe FK „Kom“, uložio oko 850.000 eura.

Predsjednik kluba Radojica Popović kazao je da je Kom dobio ozbiljan kompleksna čemu se posebno zahvalio Dejanu Savićeviću i Fudbalskom savezu na podršci i pomoći u izgradnji ovog kompleksa.

Savićević je istakao da mu je izuzetno drago što je, uz velike napore, završena značajna infrastukturna investicija.

– Dio grada kojem klub gravitira – Masline, Murtovina, Zlatica i Zagorič – zaslužuju da imaju ovakav kompleks jer tu živi oko 50 hiljada ljudi. Puno omladine i djece od danas će imati dobre uslove za rad. Nadam se da će na ovim terenima stasavati neki novi asovi, poput Predraga Mijatovića, te da će biti puno talenata i budućih reprezentativaca, kazao je Savićević i dodao da će Fudbalski savez nastaviti da poboljšava uslove za rad sa mlađim kategorijama i da će se uvijek odazvati i parcipitari u pomoći jer je dužnost FSCG da radi na razvoju fudbala.