Drugoligaš dobio novi teren!

0

Fudbalski klub Ibar iz Rožaja od danas na raspolaganju ima još jedan pomoćni teren.

rozaje-1

Nakon izgradnje pomoćnog terena sa prirodnom podlogom grad na sjeveru Crne Gore dobio je i pomoćni teren sa vještačkom podlogom.

Projekat koji je u najvećem dijelu finansiran od strane Fudbalskog saveza Crne Gore stavljen je na raspolaganje svim katergorijama Ibra, čime su značajno unaprijeđeni uslovi za trening svih uzrasnih kategorija rožajskog kluba. Za ulaganja u poboljšanje infrastrukture u Rožajama Fudbalski savez izdvojio je 385 hiljada eura.

Tokom 2016. godine pored izgranje terena u Rožajama završena su još tri infrastrukturna projekta u čijoj realizaciji je učestvovao Fudbalski savez Crne Gore. Na Gradskom stadionu u Nikšiću izgrađeni su reflektori pa su već u prvom kolu Telekom 1. CFL fudbaleri Sutjeske i Lovćena igrali meč u večernjem terminu.

FK „Kom“ je zahvaljujući zajedničkom ulaganju Fudbalskog saveza i Glavnog grada dobio novi teren sa svim pratećim sadržajima koji su neophodni za odigravanje utamkmica, kao i pomoćni teren sa vještačkom podlogom za održavanje treninga i odigravanje mečeva mlađih kategorija.

FSCG je učestvovao i u projektu rekonstrukcije glavnog terena u Golubovcima. Prvi meč na novoj travnatoj podlozi na stadionu Trešnjica ekipa Zete odigraće protiv Rudara u 16. kolu Telekom 1. CFL koje je na programu predstojećeg vikenda. Prethodno oje FSCG značajno učestvovao u finansiranju radova na izgradnji terena sa vještačkom podlogom i za ova dva projekta u Golubovcima izdvojeno je oko 330.000 eura.

Takođe, u toku godine počela je realizacija radova na rekonstrukciji tribine na Gradskom stadionu u Beranama, koja će biti urađena po visokim evropskim standardima, za šta će FSCG izdvojiti 400.000 eura. Sa gradskim vlastima Cetinja nastavljeni su razgovori oko izgradnje stadiona Sveti Petar Cetinjski, dok je sa rukovodećim strukturama Nikšića započeta saradnja na projektu rekonstrukcije zapadne tribine Gradskog stadiona.

Na projekte unaprijeđenja fudbalske infrastrukture u našoj zemlji Fudbalski savez je od 2008. godine uložio preko 14.000.000 eura.

fscg.me