“Državu smo reprezentovali na pravi način”

0

Sveto Ljesar, selektor omladinske futsal reprezentacije Crne Gore, koja je na turniru u Gibraltaru obezbijedila  plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, za Radio Tivat kaže da je to odličan rezultat omladinaca.

Naši reprezentativci savladali su  Gibraltar 6:3 i Sjevernu Makedoniju 2:0 i zasluženo idu dalje.

 „Obije utakmice zasluženo smo pobijedili. Protiv Gibratara gubili smo 2:0 jer se nismo odmah adaptirali na klizavu salu,. Ali smo preokrenuli i slavili sa 6-3. Protiv Sjeverne Makedonije smo ušli mnogo motivisanije i zasluženo slavili sa 2-0 i imali još nekoliko šansi. Tako smo osvojili prvo mjesto, što je lijep uspjeh. Naš fudbal i našu državu smo reprezentovali na jedan pravi način, Fudbalski savez nam je omogućio sve uslove za pripreme koje smo obavili u Tivtu i Nikšiću. A odigrali smo i neke utakmice u Poreču – kaže Ljesar.

U elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u martu ćemo igrati u izuzetno teškoj grupi sa Italijom, Holandijom i Turskom.

     „To je elitna grupa sastavljena od samoga krema futsala u Evropi. Holandija, Italija i Turska vrhunske ekipe i pravi izazov. Tako da ćemo imati prilike da pokažemo koliko vrijedimo na jednom višem nivou – ističe Ljesar.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here