Duel Trepče i Crvene zvezde neizvjestan: Još uvijek postoji zabrana prolaska za crveno-bijele

Utakmica između Trepče i Crvene zvezde trebalo bi da bude odigrana u srijedu od 14 časova, ali kako stoje stvari to još uvijek nije izvjesno.

Direktor Trepče, Bojan Jakšić, potvrdio je da se klub maksimalno sprema za ovaj duel, ali da još uvijek ne postoji garancija kosovske strane.

– Imamo čvrste garancije da Fudbalski savez Srbije čini sve kako bi se ovaj meč odigrao kod nas. Nažalost, još uvijek nemamo potvrdu sa kosovske strane. Fudbalski klub Trepča se juče zvanično obratio kosovskoj policiji sa zahtjevom za organizaciju ove utakmice i za njihovom asistencijom tokom odigravanja meča. Ipak, još uvijek nemamo ni njihov odgovor, ali se nadamo se da će nam odgovoriti u toku dana, izjavio je Jakšić za portal Kosovo online.

Crveno-bijeli će tokom dana doputovati u Novi Pazar, gdje će prespavati, a tokom prijepodneva u srijedu uputiće se ka administrativnom prelazu Jarinje.

– Na Jarinju još uvijek postoji zabrana prolaska za ekipu Crvene zvezde koju su izdale kosovske vlasti, ali se nadam da su poslije završetka izbornog procesa tenzije splasnule i da nema razloga da se ova utakmica ne odigra.

Interesovanje za utakmicu je veliko.

– Ova utakmica, kako Trepči, tako i čitavom narodu na prostoru Kosova i Metohije znači mnogo, jer nismo često u prilici, baš zbog političkih dešavanja, da ugostimo takve fudbalske velikane. Intresovanje je veliko i siguran sam da će, ako sve bude kako treba, ovo biti jedan veliki sportski događaj za pamćenje, zaključio je Jakšić.

Advertisements