Đukanović: Spreman sam za nove izazove

0

za Meridiansport

Izuzetno talentovani Viktor Đukanović napustio je crnogorski klupski fudbal, iz Budućnosti je završio transfer u Švedsku, pa će u 2023. godini braniti boje Hamarbija

Fudbaler koji je u domaćim okvirima obilježio godinu za nama je Viktor Đukanović. 18-godišnji Nikšićanin je u 2022. igra za tri reprezentacije različitog uzrasta – od omladinaca, preko mladog, do seniorskog tima. Meridianbet 1. CFL napustio je kao najveća nada našeg fudbala – u godini, koja piše svoje prve dane, braniće boje švedskog Hamarbija.

Đukanović je imao fantastičnu prvu polovinu 2022. Redovno je tresao mreže i najzaslužniji je što su “plavi” osvojili Kup Crne Gore, a gol koji je postigao protiv Ljapija u Albaniji, u kvalifikacijama za Ligu Konferencija, je za svjetske TV špice – u tom prijemu lopte, okretu i realizaciji stala je sva ljepota fudbala koja krasi golobradog Nikšićanina. U junu, krunisao je svoje sjajne partije – Miodrag Radulović pozvao ga je u seniorski nacionalni tim, pa je u tom trenutku popularni Đuka debitovao za “hrabre sokole” kao jedan od najmlađih fudbalera.

“Imao sam fenomenalan prvi dio godine. Postigao sam mnogo golova, dosta lijepih golova i pomogao ekipi u osvajanju Kupa. Žao mi je što nijesmo osvojili titulu, ali Sutjeska je iskoristila naš loš start sezone, pa smo se bazirali na Kup. Stigao je poziv reprezentacije, to je san svakog dječaka – da obuče dres Crne Gore. Meni se taj san ostvario i zbog toga sam veoma ponosan”.

U novoj sezoni domaćeg prvenstva mučila ga je povreda prepona, odmah se to odrazilo na igru i rezultat Budućnost koja je “trokirala” u nekoliko uvodnih kola. Tek je nedavno Đukanović uspio da sanira problem, a Budućnost serijom dobrih rezultata od dolaska Miodraga Džudovića stigla do vrha tabele – tu je i Sutjeska, imaju po 37 bodova.

“Poslije Evrope osjetio sam problem, ali nijesam ni pomišljao da ostavim ekipu na cjedilu, jer sam znao da je pred nama mnogo važnih utakmica i morali smo da ostvarimo što bolje rezultate – gurao sam koliko sam mogao. Kad je došlo vrijeme, otišao sam u Zagreb da saniram problem i sa srećom, mogu da tvrdim da sam sada potpuno spreman. Ne osjećam nikakvu bol – sve je OK”.

Đukanović je obilježio i nedavnu svečanost Fudbalskog saveza Crne Gore – osvojio je dvije nagrade! Drugi put zaredom proglašen je za najperspektivnijeg fudbalera zemlje u svojoj generaciji (2004.), dok je u izboru kapitena i trenera Meridianbet 1. CFL u TOP 3 igrača kompletnog prvenstva – prvo je stigla potvrda talenta, a zatim i kvaliteta!

“Drugu godinu zaredom sam najperspektivnijeg igrača i mnogo sam srećan zbog toga. Drago mi je, jer sam na taj način opravdao očekivanja iz prošle godine. Ta nagrada među tri najbolja fudbalera vjerovatno govori o potvrdi kvaliteta. Zahvalio bih se klubu, Budućnosti, na ukazanoj prilici – mislim da sam šansu koju sam dobio, iskoristio na najbolji mogući način”.

Debitovao je Đukanović prije pune dvije godine za Budućnost, a nakon samo nekoliko utakmica pokazao sav raskoš i talenat. Već 2021. govorilo se da će brzo napustiti tabor najpopularnijeg crnogorskog kluba, ali pravi trenutak stigao je upravo sada. Novi je igrač švedskog Hamarbija. Kluba, čiji je vlasnik između ostalih i Zlatan Ibrahimović – jedan od najboljih napadača svih vremena posjeduje 23% akcija. Riječ je o timu u kojem bi Đukanović nakon određenog perioda adaptacije trebao da dobije pravu šansu.

“Došao je taj dan da napravim krupan korak u svojoj karijeri. Odlučio sam se za Hamarbi. Svjestan sam gdje idem, u kakav klub. Spreman sam za dokazivanje. Najbitnije mi je da klub ima ambicije, šampionske ambicije i željan je trofeja. To i meni treba, hoću da osvajam trofeje, to mi je najbitnije u karijeri. Spreman sam – idem tamo kao najperspektivniji igrač Crne Gore i kao jedan od najboljih igrača lige”.

U novogodišnjim željama Đukanović je skroman – jedino što želi je da ga zaobiđu povrede!

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here