ĐURĐEVIĆ: Možemo da igramo protiv svakoga!

0

Još dva dana ostala su do duela ,,hrabrih sokola“ sa Holandijom, jednom od najjačih evropskih reprezentacija.

To što na Gradski stadion u Podgorici stiže tako jak protivnik samo je dodatni motiv za izabranike Miodraga Radulovića.

Napadač Uroš Đurđević svjestan je težina izazova, ali isto tako smatra da Holandija nije nepobjediva.

– Oni su favoriti, to je normalno. Ne prijetimo nikome, ali mislim da u utakmicu treba da uđemo kao što smo odigrali prvih 45 minuta u Ajndhovenu i, što da ne, osvojimo bod. Holandija je jedna od najboljih selekcija u Evropi, ali mislim da smo na svim utakmicama u ovim kvalifikacijama pokazali da možemo da igramo protiv svakog. Ipak, protiv reprezentacija kakva je Holandija svaka greška se skupo plaća. Ostaju nam dvije utakmice pred našim navijačima, gdje želimo da ostvarimo što bolji rezultat, poručuje Đurđević, koji je dres reprezentacije Crne Gore prvi put obukao krajem marta ove godine. Odmah je pokazao da će biti veliko pojačanje za našu selekciju.

Uz to, proces prilagođavanja je odmah uspješno prošao.

– Odomaćio sam se, naravno. Od prvog dana svi igrači i stručni štab su me prihvatili perfektno, tako da nije bio veliki problem da se uklopim u ovu grupu, istakao je napadač Sportinga iz Hihona.

Na svakoj utakmici ,,sokola“ do sada pokazao je veliku borbenost i kvalitet, čeka se još samo prvi gol u dresu reprezentacije.

– Takav sam, kao napadač sam uvijek gladan golova, mislim da će on i uskoro doći, ali najbitnije su igre i dobri rezultati reprezentacije, kazao je Đurđević.

Nezamjenjiv je u njegovom Sportingu, koji se bori za ulazak u Primeru.

– Navikao sam se na klub, tamo sam već četvrtu godinu. Tokom ljeta se nije realizivao transfer iz određenih razloga, ali koncentrisan sam samo na Sporting i to da probamo da uđemo u prvu ligu, dodao je Đurđević.

Posljednji trening uoči duela sa Holandijom ,,sokoli“ će odraditi sjutra od 17 časova. Meč sa ,,lalama“ igra se u subotu, sa početkom u 20:45 časova.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here