Đuričić odredio sudbinu Sasuola, Atalanta sigurna

0

Fudbaleri SPAL i Atalante plasirali su se u četvrtfinale italijanskog Kupa nakon što su eliminisali Sasuolo, odnosno Kaljari.

Iako je Sasuolo kao favorit ušao u meč sa ekipom SPAL, nisu se momci iz Ređo Emilije proslavili u Kup utakmici. Posebno se tu misli na Filipa Đuričića, koji je direktno uticao na sudbinu svog tima s obzirom na to da je u drugom poluvremenu dobio crveni karton i od tog momenta krenuo je sunovrat De Zerbijevih izabranika.

Imali su u prvom poluvremenu i prečku i nekoliko odličnih šansi, ali sve je to palo u vodu od 47. minuta, a ubrzo je SPAL iskorisio brojčanu prednost i golovima Misirolija i Dikmana, te su trasirali sebi put ka četvrtfinalu.

Atalanta se na momente namučila protiv Kaljarija na svom ,,Gevis“ stadionu, budući da su pred kraj prvog poluvremena pogotkom Alekseja Mirančuka stekli prednost, da bi ju je anulirao Sotil sjajnim solo prodorom i potom završnicom na startu drugog dijela.

Međutim, u intervalu od 60. do 64. minuta, Atalanta je sa dva gola, čiji su egzekutori bili Murijel i Hrvat Boško Šutalo, stekla nedostižnu prednost za goste.


Atalanta će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Parma – Lacio, dok SPAL za rivala ima Juventus.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here