Dva testiranja prije nastavka prvenstva?

0

Prema neslužbenom planu koji je dogovoren na videokonfrenciji Fudbalskog saveza BiH i klubova, Premijer liga će početi 7. juna, a trajat će do 26. jula.

UEFA je naredila savezima da do 25. maja donesu odluke o domaćim prvenstvima, a plan NFSBiH je da se prvenstvo vrati 7. juna. Takođe, trenažni proces bi trebao početi između 8. i 10. maja i to u nekoliko faza.

Kolektivni treninzi bi prema sadašnjem planu mogli početi 25. maja i trajali bi dvije sedmice, što znači da bi Premijer liga ponovo trebala startati 7. juna.

Prijedlog je takođe da igrači i učesnici utakmica obave dva testiranja prije početka prvenstva, jednom prije trenažnog procesa, a jednom prije nego prvenstvo startuje, ali sve će zavisiti o tome kakve će biti mjere nadležnih organa.

Osim toga, organizacija utakmice bit će svedena na miminalan broj ljudi kako bi se i na taj način spriječila mogućnost da se neko od igrača i aktera utakmica zarazi.

Ni jedna odluka nije zvanično donesena, ovo su samo prijedlozi i plan, a početkom maja bit će konačna odluka, ali opet ponavljamo, u Fudbalskom savezu BiH pomno prate situaciju u državi i mjere koje nalažu nadležne organizacije.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here