Dvije Murinjove istine o Salahu

0

Mohamed Salah, fudbaler o kome priča cio svijet, bio je tema izjave i menadžera Mančester Junajteda Žozea Murinja.

Portugalac je 2014. godine, dok je vodio Čelsi, insistirao na dovođenju Salaha iz Bazela. Egipćanin nije uspio da se nametne na Stamford Bridžu, pa je preko Fiorentine i Rome stigao u Liverpul đe ove sezone igra u životnoj formi.

– Ne mogu da ćutim na laži, nisam ja pustio Salaha, već ga doveo u klub. Slao sam ga na pozajmice jer nije bio fizički i mentalno jak za Premijer ligu, htio sam da ojača, rekao je Murinjo za ESPN.

Murinjo je objasnio da je u tom trenutku imao mnogo spremnije fudbalere poput Edena Azara i Vilijana.

– Čujem da se priča da je Čelsi izgubio Salaha zbog mene, ali nije istina. Kasnije su odlučili da ga prodaju Romi, dodao je portugalski stručnjak, uz konstataciju da mu je drago što se Salah dokazao.

Ipak, engleski novinari nisu bili lenji da pretraže svoju arhivu i u njoj pronađu Murinjovu izjavu iz 2015. godine.

– Vidim njegovu budućnost negdje drugo. Pozajmica ili prodaja, svejedno mi je, samo da ponuda bude dobra. Imamo pet krila i Salahu je bolje da se i ne vraća
, rekao je tada Portugalac.

Salah je samo jednu sezonu nosio dres “plavaca”, bio je dvije godine na pozajmicama u Fiorentini i Romi, potom su ga Rimljani otkupili, da bi ljetos stigao u Liverpul i “eksplodirao” kao vjerovatni kandidat za ovogodišnju nagradu “Zlatna lopta”.