Dvojac za Tumbakovića: Vuković očarao Amerikance, Lopičić legenda Indonezije

0

Dva Crnogorca briljiraju daleko od očiju ovdašnje fudbalske javnosti.

 

Nemanja Vuković u dresu američkog tima Indi Ileven igra u životnoj formi u NASL-a. 

On je jutros u meču četvrtog kola tamošnje lige na gostovanju u Oklahomi protiv Raja bio strijelac pobjedničkog gola – bilo je 1:2 za tim iz Indijanapolisa.

Vukoviću je ovo bio drugi gol u četvrtom nastupu za svoj novi tim, a već je dva puta bio biran u tim kola. Nema sumnje da će se i ove nedjelje naći među igračima koji su obilježili ovu rundu takmičenja. Kod trenera Henkinsona besprekoran je na poziciji lijevog beka.

Na drugoj strani svijeta u Indoneziji Cetinjanin Srđan Lopičić živi svoj san. Već duži niz godina fudbalski hljeb zarađuje u “smaragdu ekvatora”.

Trenutno je član ekipe Arema koja je jedna od najpopularnijih u ovoj zemlji.

U šampionatu Indonezije igra veliki broj Brazilaca, Argentinaca, Španaca, a Lopičić je u toj konkurenciji izabran u idealni tim predsezone što je još jedna potvrda o kakvom igraču se radi.

Ako su igrači koji igraju u relativno lošim evropskim ligama kandidati za reprezentaciju, onda to moraju biti i Vuković koji je zaludio Amerikance i Lopičić koji je “Bog” u Indoneziji.

To što su daleko od očiju selektora ne bi smjelo biti prepreka da ih “proba” pred start kvalifikacija, makar u meču sa fudbaleriam iz 1.CFL.