Džesi Marš novo dobio unapređenje, vraća se u Lajpcig

0
Rasen Ballsport Leipzig

Američki trener i strateg Red Bul Lajpciga Džesi Marš biće naslednik Julijana Nagelsmana u RB Lajcpcigu, javlja fudbalski insajder Fabricio Romano.

Bilo je nekoliko nedoumica, ali je izbor ipak spao na Marša, što je i moglo da se pretpostavi, budući da su dva kluba pod okriljem istog vlasnika – kompanije Red Bul.

Marš je zadovoljio na klupi Lajpciga, iako mu zameraju nedovoljnu taktičku spremnost, naspram one koju je imao Nagelsman, ali ističe se da je veliki motivator i uostalom, čovek je pod čijom je palicom svet upoznao Erlinga Holanda.

Marš je već radio u RB Lajpcigu kao pomoćni trener, a gotovo čitava njegova menadžerska karijera vezana je za klubove koji su pod vlasništvom Red Bula. Privukao je pažnju Lajcpciga 2018. godine kada je radio kao pomoćnik tadašnjem treneru Ralfu Rangniku, da bi po njegovom odlasku dobio priliku da preuzme ,,bratski klub“ Salcburg.

Sada je ponovo promovisan i vraća se u Lajpcig, kao naslednik Julijana Nagelsmana koji se, kako je poznato, seli u minhenski Bajern.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here