Ekipa iz Crne Gore osvojila 3. mjesto u Bugarskoj!

0

Mladi fudbaleri Vemblija iz Nikšića osvojili su treću poziciju na međunarodnom fudbalskom turniru u Bugarskoj.

Stariji pjetlići koje sa klupe predvodi Marko Matović pružili su sjajne partije u utakmicima protiv Lokomotive iz Sofije (2:1), Atakante iz Beograda (5:3), fudbalske akademije iz Turske (3:2) i ekipu Bansko (5:2). 

Naš predstavnik je pretrpio poraze od giganta Crvene zvezde i Steaue. Najbolji golman turnira bio je Damjan Guzina a najbolji vezni igrač Matija Abazović.

Mlađi pjetliću su osvojili 5. poziciju. I oni su takođe prikazali sjajne partije u nekim mečevima. 

Trener ekipe Veblija Marko Matović kazao je za CG Fudbal da je prezadovoljan učinkom svojih dječaka.

Fifa turnir u organizaciji Evima Sport agencije. Smještaj i tereni kao iz bajke. Na turniru je učestvovalo dosta ekipa, između ostalih, Steaua ,Zvezda,CSKA Moskva ,Lokomotiva Sofija . Veliki uspjeh mojih pjetlića (2006) u takvoj konkurenciji osvojiti treće mjesto nije mala stvar. Dječaci rođeni 2007. godine  i mlađi su osvojili 5. mjesto – kaže Matović.

U ekspediciji Nikšićana našlo se 11 igrača ekipe Enfilda iz Podgorice.

Bilo nas je 35-oro u ekspediciji među kojima i 11 dječaka iz Fk Enfild Podgorica . Bio je ovo za nas fenomenalan turnir. Dugujem zahvalnost roditeljima i svim ljudima koji su pomogli u organizaciji puta. Takođe, veliko hvala firmi “Gardašević” jer je prevoz bio vrhunski i čovjek koji nas je vozio nam učinio put ljepšim i lakšim. Opravdali smo učešće i nadam se da ćemo ubuduće naići na više razumjevanja jer smo predstavili našu Crnu Goru na pravi način – zaključio je Matović.