Engleska eliminisala Slovačku u osmini finala EP

0

Fudbalska reprezentacija Engleske eliminisala je Slovačku u osmini finala Evropskog prvenstva nakon preokreta. Rezultat nakon dva produžetka bio je 2:1, dok je u regularnom dijelu bilo 1:1.

Slovačka je povela u 25. minutu igre i vodila je sve do 95. minuta. Šranc je matirao Pikforda za veliko slavlje Slovačke, a ovo je bio treći gol na šampionatu za fudbalera Slavije. Kada su svi pomislii da će se dogoditi najveće iznenađenje na prvenstvu, na scenu je došao najbolji igrač Engleske. Gol Belingema u 95. minutu ostavio je u život Englesku i tako sprijeććčio senzaciju na ovom takmičenju. Napadali su Englezi, ali se Slovačka fantastično branila. Kejn je propustio veliku priliku u 78. minutu, njegov šut glavom je išao tik pored stative. Konstantno su vršili pritisak ga golu Slovačke što se isplatilo u samom finišu.

Otišlo se u produžetke, bilo je jasno da je Engleska apsolutni favorit, a to je potvrdio Kejn već u prvom minutu. Kejn je pogodio glavom za potpuni prokret! Nakon toga Pekarik je imao fantastičnu priliku za izjednačenje u 105. minutu, ali je sa pet metara prebacio cio gol!.

Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv Švajcarske koja je izbacila dojučerašnjeg šampiona Evrope Italiju!

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here