Englezi ponovo potenciraju rasizam u Srbiji, Poketino: Razgovaraću sa igračima

0
arhiva

Mediji na Ostrvu pred svaku utakmicu sa klubovima iz Srbije potenciraju događaje iz 2012. godine, i utakmicu u Kruševcu.

Podsjetimo, na meču između mladih reprezentacija Srbije i Rngleske na rasnoj osnovi vrijeđan Deni Rouz, sadašnji fudbaler Totenhema. U ostrvskim medijama ta tema je potencirana pred duel Partizana i Mančester Junajteda, koji je protekao bez najmanjeg incidenta, a sada su im puni stubci i pred susret između Crvene zvezde i Totenhema, iako u redovima crvemo-bijelih ima veliki broj tamnoputih igrača.

O toj temi je za za britanski “Ekspres” govorio menadžer Spursa Mauricio Poketino.

– Razgovaraćemo o tome. U ovom trenutku ne treba tome da dajemo na značaju, jer kada nešto pričaš, onda podstičete ljude da upravo to i rade. Moramo da odemo u Beograd i razmišljamo o tome da se ništa neće dogoditi. Moramo da vjerujemo u protokole UEFA. Ne možemo da odemo tamo i razmišljamo kako će nešto da se dogodi. Verujem da ćemo rešiti situaciju, ako se ona dogodi, ali ja sam osoba koja vjeruje da ljudi mogu da uče i da se mijenjaju, rekao je Poketino za britanski “Ekspres”