Epilog drugog vezanog poraza: Trener ponudio ostavku!

0

Fudbaleri Radničkog iz Niša pobijedili su Partizan prije dvije neđelje, potom su se trijumfalno vratili i iz Ivanjice, a onda je uslijedio veliki pad.

Dva uzastopna poraza, najprije od Spartaka u Nišu, a zatim i od Voždovca na krovu tržnog centra natjerali su trenera Bobana Dmitrovića na radikalan potez. Dmitrović je ponudio ostavku Upravnom odobru kluba sa “Čaira”, a obrazlozio je poštovanjem prema ljudima koji su mu ukazali priliku.

– Vjerujem u Radnički od kada sam došao i zato sam odlučio da iz poštovanja prema ljudima koji su mi pružili priliku u ovom klubu, ponudim ostavku. Zadovoljan sam igrama koje smo prikazali, ali u posljednje vrijeme nismo imali sreće u nekim situacijama i rezultat nije ispratio prikazane igre. Drago mi je da su i navijači prepoznali sve to, osjećali smo njihovu podršku i posle neočekivanih poraza, rekao je Dmitrović za agenciju Beta.

Nuđenje ostavke je moralni čin, kako bi ekipa mogla da se razdrma, prekine loš niz i vrati se na staze uspjeha ka Evropi.

– Takođe, stavljam se na raspolaganje klubu, tako da mogu da računaju na mene ako smatraju da sam na bilo koji način potreban ili da svojim iskustvom mogu da mu pomognem u klubu. Naredni period ću iskoristiti za usavršavanje, edukaciju i znam da ću se jednog dana vratiti i nastaviti tamo gdje sam stao, dodao je Dmitrović.