Erikson: Hakšabanović nije naš prioritet, neka mu je srećno

0

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković za prijateljski meč sa Iranom i kvalifikacioni sa Jeremenijom pozvao je talentovanog igrača švdskog Halmstadsa Seada Hakšabanovića.

foto: facebook.com/halmstadsbk

Hakšabanović je rođen u Švedskoj, a njegov otac je rođen u Tuzima.

Ovaj 18-godišnji igrač koji po podacima portala Transfermarkt vrijedi 300.000 eura bio je član kadetske i omladinske selekcije Švedske.

U minulom prelaznom roku Halmstads je za njega, navodno, odbio ponudu Briža vrijednu 15 miliona eura.

Kako pišu mediji u Švedskoj Hakšabanović je očekivao poziv selektora mlade reprezentacije Švedske Hokana Eriksona ali kako do njega nije došlo, nakon kontakta sa čelnicima FSCG odlučio je da igra za našu reprezentaciju.

– On je u mojim planovima bio kao i mnogi drugi igrači, nije mi prioritetan. Sada se postavlja pitanje da li sam ga trebao zvati za U21 kako on ne bi otišao da igra za Crnu Goru – to bi bilo pogrešno. On je bio član mlađih selekcija Švedske. Očekivao sam da će nam iskazati zahvalnost za sve što je naučio od nas tako što će ostati u našem nacionalnom timu. Nema tu puno filosofije, ako si najbolji bićeš izabran. Ako igrač odlučio da napravi “drugi korak” mi ćemo to prihvatiti. Za mene je važno da biram najbolje igrače i tako radim, ne vodim se mišlju da neko može izabrati drugu selekciju ako ga ne pozovem – kazao je selektor U21 reprezentacije Švedske.

On je naglasio da se niko ne smoje miješati u odluke igrača i da oni sami moraju izabrati svoj put.

– Ne možemo sa igračem potpisivati ugovor, ovo je reprezentacija. Igrač treba sam da izabere za koga želi igrati, radi se o državnoj reprezentaciji, a tu se bira srcem. Pored toga neki igrači gledaju i to gdje će najprije zaigrati za A tim kada biraju reprezentaciju – zaključio je Erikson.