Evo gdje će Mornar igrati svoje mečeve u LK, poznato ko odlazi iz kluba!

0

Bar je okruglo 100 godina čekao da fudbaleri dosegnu vrh prvoligaškog društva, a to čekanje umalo je rezultiralo i trkom za prvi šampionski naslov!

U vitrine FK Mornar “uplovio” je, ne tako davno, pehar namjenjen osvajaču 2. lige (sezona 2020/21), a čak ni najveći optimisti u gradu pod Rumijom nisu očekivali da će se klub tako brzo uključiti u borbu za šampionsku titulu.

Istorijska i jubilarna sezona u kojoj je klub proslavio vijek postojanja mogla je biti krunisana najvećim trofejem, ali je ipak krunisana najvećim rezultatom – odlaskom u Evropu!

Pored ove, najvažnije, činjenice barani ne pamte ni pobjedu od 5:1 (protiv Mladosti) u prvoligaškom društvu, čime su postavili još jedan u nizu ličnih rekorda. Naravno, izlišno je govoriti da su broj pobjeda kao i datih golova takođe rekordni.

Za Mitra Novakovića, sportskog direktora, ovaj rezultat nije bio ni najmanje neočekivan, naprotiv.

“Mi smo po prikazanoj igri zaslužili da osvojimo titulu prvaka. To javno govorim i stojim iza toga! Mornar nije imao fudbalski pedigre kao neke druge ekipe. Previše je jedanaesteraca suđeno protiv nas, previše utakmica nam je odlučeno nekim sudijskim greškama, ali to ostavljamo iza nas. Pokazali smo da rastemo kao klub, kao organizacija”, započeo je razgovor za Meridian sport Mitar Novaković.

Publiku u Baru je lako razmaziti dobrim rezultatima. Da li će i naredne sezone ambicije biti ovako visoke?

Mitar Novaković: “Mi želimo da prvo postanemo stabilan prvoligaš i da, što je prije moguće, obezbjedimo opstanak. Dakle, primarni cilj i za narednu sezonu je opstanak u prvoligaškom društvu”.

Navijači se jako brzo vežu i zavole igrače koji daju svojih 100 posto za klub. Kako će izgledati kostur ekipe za narednu sezonu i da li će biti odlazaka?

Mitar Novaković: “Više od 90 posto ekipe biće i dalje na okupu. Naravno, najveće je interesovanje za Demira Škrijelja i on sigurno odlazi. Imao je iza sebe sjajnu sezonu! Postao je reprezentativac Crne Gore i to direktno iz redova Mornara. Njegov ugovor sa Mornarom još traje, ali klub neće praviti problem 26. godišnjaku koji je u najboljoj životnoj dobi da promjeni sredinu”.

Čak su i mlađe selekcije Mornara ove sezone imale zapažene rezultate. Da li će se neko od mlađih igrača prekomandovati u seniorski sastav?

Mitar Novaković: “Tu apsolutno povjerenje imamo u bivšeg igrača, a sada člana stručnog štaba Nemanju (Leverda). On i Zoran imaju odličnu komunikaciju i sigurno je da ukoliko oni ocjene da je neko od momaka spreman za seniorski sastav da će ga već sada pozvati na pripreme”.

Da li razmišljate o tome koliko Mornar može da ode daleko u Ligi Konferencija, odnosno u kvalifikacijama?

Mitar Novaković: “Čekamo žrijeb. Sve zavisi kakvog protivnika izvučemo, ali ko god da bude mi ćemo se truditi da damo svoj maksimum”

Barani, nažalost, neće moći da na svojoj “Topolici” bodre klub. Da li znate lokaciju gdje ćete igrati kvalifikacije?

Mitar Novaković: “To će biti DG arena. Nažalost, naša “Topolica” ima predviđen kapacitet za odigravanje ovakvih mečeva, ali montažna tribina ne ispunjava kriterijume UEFA, a mi na toj lokaciji ne smijemo da imamo čvrstu, betonsku, tribinu. Svakako se nadamo dobroj podršci i ne sumnjam ni najmanje da nas navijači neće podržati u našem debiju na evropskoj sceni”.

Mornar, kao debitant, nije u redu povlašćenih timova, a skoro je izvjesno da će protivnik biti ekipa sa sjevera kontinenta (Žalgiris se izdvaja kao najjači, zatim predstavnici Farskih ostrva, Islanda itd).

Pripreme počinju već 15. juna, tačno dan pošto startuje i Evropsko fudbalsko prvenstvo u Njemačkoj, a već su spremne i tri garniture dresova od kojih će jedna biti premijerna u stogodišnjoj istoriji Mornara.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here