Evo ko će nam suditi protiv Poljske

0

Kvalifikaciona utakmica Crna Gora – Poljska povjerena je mađarskom arbitru Viktoru Kasaju, jednom od najboljih svjetskih sudija.

Njemu će u Podgorici asistirati zemljaci Vencel Tot i Điorđi Ring, dok će dužnosti četvrtog sudije obavljati Tamaš Bognar.

FIFA je delegirala i ostala službena lica za pomenutu utakmicu – ulogu komesara obavljaće Čeh Petr Fušek, oficir za bezbjednost će biti Belgijanac Fernand Iviese, dok će posmatrač suđenja biti austrijanac Robert Sedlaček.

Viktor Kasaj rođen je u 10. septembra 1975. godine u Tatabanji. U svijet suđenja uveo ga je otac, koji je i sam bio sudija u nižim ligama Mađarske. Sa samo 24 godine počeo je da sudi prvoligaške mečeve, a četiri godine kasnije (2003) zadužio je i FIFA bedž.

Kasaj se nalazi na UEFA elitnoj listi sudija, sa bogatim internacionalnim iskustvom sticanim na utakmicama Lige šampiona i Evropa lige, dva Evropska (2012,2016) i jednom Svjetskom prvenstvu (2016). Krajem prošle godine upisao se u istoriju svjetskog fudbala kada je na utakmici FIFA Svjetskog prvenstva za klubove u 30. minutu duela Kašima Antlersa i Atletiko Nasionala dosudio penal za japanski tim na osnovu video snimka, što je prva odluka donijeta na osnovu novog tehnološkog pomagala.

Službena lica

FIFA Komesar: FUŠEK Petr, Češka
Oficir za bezbjednost: IVIESE Fernand, Belgija

Sudija: KASAJ Viktor, Mađarska
Prvi pomoćnik: TOT Vencel, Mađarska
Drugi pomoćnik: RING Điorđi, Mađarska
Četvrti sudija: BOGNAR Tamaš, Mađarska

Posmatrač suđenja: SEDLAČEK Robert, Austrija

 izvor: FSCG.ME