Evo ko će suditi meč CG-Jermenija

0

Komitet za suđenje Svjetske fudbalske federacije (FIFA) odredio je službena lica za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između nacionalnih timova Crne Gore i Jermenije.

foto: CG Fudbal

Duel koji će se odigrati u Podgorici povjeren je holandskom sudijskom timu na čelu sa Kevinom Blomom, iskusnim arbitrom koji se na FIFA listi sudija nalazi od 2005. godine. Uloge pomoćnih sudija obavljaće Dejvi Fransis Gusens i Jan de Vris, dok će četvrti sudija utakmice biti Paulus van Bokel. Učinak sudijskog tima ocjenjivaće Adrian Kaša, posmatrač suđenja koji dolazi sa Malte. Delegat utakmice biće Škotlanđanin Dankan Frejzer.

Kevin Blom rođen je 21. februara 1974. godine u Gudi, gradiću na jugu Holandije. Od 2004. godine sudi mečeve u elitom društvu holandskog fudbala, dok je godinu dana kasnije počeo da dijeli pravdu na međunarodnim utakmicma. Blom je 2007. godine nagrađen „zlatnim kartonom“, priznanjem koje holandski savez dodjeljuje najbojem sudiji u sezoni. Stalno je zaposlen u Fudbalskom savezu Holandije kao edukator sudija.

Holandski arbitar ima bogato medjunarodno iskustvo koje je krunisao dijeljenjem pravde na mečevima Evropskog prvenstva u Francuskoj. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine sudio je duel Ukrajine i Kosova.

FSCG.ME