Evo koliko je Budućnost dobila od prodaje Vukčevića!

0

Trljaju ruke na stadionu Municipal u Bragi zbog činjenice da će prodajom Nikole Vukčevića zaraditi čak 75 puta više nego što su izdvojili za njegov dolazak iz Podgorice ali trljaju ruke i čelnici Budućnosti!

“Plavima” će zahvaljujući Fondu solidarnosti “zakonu” FIFA prema kojem klub za koji je igrač nastupao od svoje 12. do 21. godine dobija novac od svakog transfera “svog” igrača iz jedne zemlje u drugu) pripasti oko 4% ukupnog transfera našeg reprezentativca u Levante.

Kako prenose portugalski mediji, kasa Brage će biti punija za skoro devet miliona eura, pa prostom računicom dolazimo do podatka da će Budućnost inkasirati oko 400.000 eura. Što je trostruko više nego što su “plavi” zaradili kada su prodali Vukčevića u Bragu ljeta 2013. nakon osvojene titule u Crnoj Gori, “plavi” su prodali tada dvadesetjednogodišnjeg kapitena, popularnog Điđa portugalskom timu za 125.000 eura.

Zadovoljna Braga, zadovoljan momak koji je za pet godina u Bragi odigrao 124 utakmice i postigao pet golova, zadovoljna Budućnost kojoj ostaje da “navija” za još neki jači (naredni) transfer u neku drugu zemlju koji bi ponovo napunila kasu.

izvor: dnevne novine