Evo koliko je duga Igor Buraznović oprostio Zvezdi

0
foto: screenshot

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Igor Burzanović u podkastu ,,Komuna“ govorio je o periodu na ,,Marakani“, otkrivši i neke zanimljive detalje.

Burzanović je istakao da je njegov otac veliki navijač Zvezde, te da mu je on prenio ljubav prema crveno-bijelom dresu.

– Iskrena ljubav, što se tiče Zvezde, je došla kroz moga oca. On je bio veliki navijač Zvezde, a ja sam veliki navijač Budućnosti. To je klub na jednom visokom nivou sa izvanrednim navijačima koji daju igračima nevjerovatnu podršku i vjetar u leđa. Sve osim te polusezone, jer sam došao na polusezonu i osvojio duplu krunu, nije bilo lako. Dvije godine i osam trenera, četiri predsjednika kluba i tri sportska direktora. Posle te duple krune, Zvezda je već upadala u finansijsku krizu, u tom momentu nije bilo za plate. Niko nije razmišljao o štrajku jer smo svi mi znali da dobrim igrama sigurno ideš nigdje. To smo shvatili, kazao je fudbaler.

Crnogorskog fudbalera ,,delije“ su voljele a po njegovom mišljenju to je najviše zbog golova u mreži vječitog rivala.

– Dao sam u pet derbija četiri gola Partizanu. Da se ne hvalim, ali zbog toga su me vjerovatno zavoljeli navijači. To su te stvare vole i poštuju, to se ne zaboravlja. Nakon što sam otišao na pozajmicu u Budućnost, tamo odigrao dobro, zvali su me i rekli mi da ću da budem kapiten. Nisam tražio traku, tražio sam prostora da igram. Nakon svega toga sam pošao na pripreme sa Zvezdom, vidio da me opet nema i pokupio sam stvari. Mislio sa da se vratim kući, ali tada se pojavila ta ponuda Nagoje i oni to nisu htjeli da odbiju. Prodat sam bio za 1.100.000 eura, tako da je Zvezda zaradila na meni, kazao je Burzanović.

Osvrnuo se na finansije u Ljutice Bogdana tokom svog boravka, ali i dug koji je oprostio klubu.

– Oprostio sam 400.000 eura. Nisam mogao psihički da izdržim. Imao sam armiju navijača, klub i sve sam ja imao to što sam htio. Volio sam da radim ovaj posao. Kada sam došao u Zvezdu, imao sam treći najmanji ugovor tamo, a bio sam zvijezda prelaznog roka na Balkanu. Uspio sam igrama i ponašanjem da produžim ugovor, da onda budem među tri najbolje plaćena igrača, zaključio je Burzanović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here