Evo šta zvijezda evropskog fudbala kaže o Jovetiću

0

Eljif Elmas je zvijezda evropskog fudbala, ima 23 godine, član je Napolija, lidera italijanskog šampionata.

U intervjuu za Pobjedu je govorio o karijeri, reprezentaciji Sjeverne Makedonije, očekivanjima, ali i Crnoj Gori. Odgovorio je na pitanje ko je favorit na predstojećem Mundijalu.

“Imam dosta prijatelja u Crnoj Gori, a i poznajem veliki broj igrača. Jedan od najboljih koje sam vidio uživo je Stevan Jovetić. Joveta je top klasa. Kao i Stefan Savić”.

Mladi fudbaler donio je najbolju moguću odluku kada je iz Fenerbahčea stigao u Napoli.

Nije se mnogo razmišljao. Do Italije ga je vodila posvećenost i zdrav način života, što je, kako je kazao, recept za uspjeh.

“Osjećam se odlično, čekao sam pravi momenat. Srećan sam i nadam se da će i u budućnosti stvari biti još bolje”.

Sport mu je u krvi, fudbal ljubav. Od malih nogu uzeo je sudbinu u ruke. Ništa slučaju ne prepušta.

“Onaj ko dolazi iz ,,malih“ država mora duplo više da radi. U Skoplju sam trenirao dva, do tri puta dnevno. Posvetio sam se maksimalno fudbalu, nijesam izlazio, posjećivao žurke. Ništa od toga. Navikao sam se na ovaj život, maksimalno sam posvećen. Odmaram kada je vrijeme za odmor, hranim se pravilno, a san je u ovoj piramidi najvažniji. Naravno, ovakav način života se vodi samo ako želiš da si na top nivou. Čak i kada stigneš u jaku ligu, ako nijesi profesionalan, možeš brzo da se vratiš”.

Posvećen je klupskim obavezama, ali nastup za reprezentaciju je privilegija. Najprijatnije je kod kuće.

“Kada smo u reprezentaciji svi smo gordi i srećni. Osjećaj je poseban jer igraš za svoju državu”.

Makedonci nijesu imali sreće da odu na Svjetsko prvenstvo, ali su nastupali na prvenstvu Evrope i to je za ponos.

“Imamo hemiju, dobru atmosferu, tim smo. Zajedno smo od malih nogu. Igramo jedan za drugoga i familija smo. Nastupali smo na EP, a onda smo igrali teške utakmice sa Italijom i Portugalom. Nijesmo se plasirali na SP, ali to je fudbal. Sanjaćemo i dalje. Kao i sve balkanske reprezentacije imamo pravo da sanjamo velika takmičenja”.

Ko je favorit na Mundijalu?

“Nadam se i želim da Hrvatska i Srbija urade dobre stvari. Baš su zreli da prođu grupu i stignu minimum do četvrtfinala. Favorit je Argentina, zbog Mesija, iskreno, on to zaslužuje. Jedan je od najboljih igrača u istoriji. Nadam se da će Argentina da osvoji trofej”, istakao je Elmas.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here