Evo što će biti sa 17 miliona eura koje je Kardif platio za Emiliana Salu!

Britanska policija objavila je u četvrtak da je prekinula potragu za argentinskim fudbalerom Emilianom Salom i pilotom.

Podsjetimo se, Sala se u ponedjeljak vraćao iz Nanta, đe se opraštao s bivšim saigračima, sjeo je u mali avion, krenuo put Kardifa đe je u utorak trebao trenirati s novom ekipom, ali nikad nije stigao u Vels.

Policija smatra da su šanse da su Sala i pilot živi četiri dana nakon nestanka ravne nuli i odlučili su prekinuti organizovanu potragu.

Ova nezapamćena tragedija je potresla kompletan fudbalski svijet, a najviše Nant i Kardif, koji je Argentinca trebao platiti rekordnih 17 miliona eura. Sala je bio najskuplji igrač u istoriji  velškog kluba, ali za njega najvjerojatnije nikad neće igrati.

Ljudski život nema cijenu, ali postavlja se pitanje što se u ovakvom tragičnom slučaju događa s finansijske strane. Britanski Times piše kako je Kardif dužan isplatiti Nantu punu cijenu za igrača jer je registrovao Salu.

Velšani su već platili Nantu prvu ratu od 6 miliouna eura, a preostalih 11 miliouna trebali su isplatiti u dvije rate. Nant nije dužan vratiti novac Kardifu koji ne bi trebao izgubiti s finansijske strane.

Naime, osiguranje bi trebalo pokriti cijeli iznos koji je velški klub dužan platiti Nantu.

izvor: sportam.info

Advertisements