Evo u koji je klub 2005.godine mogao preći Mesi

0
foto: facebook.com/fcbarcelona

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino rekao je da je Lionel Mesi prije 13 godina zamalo došao u redove Barseloninog gradskog rivala Espanjola.

foto: facebook.com/fcbarcelona

On je govorio za medije pred utakmicu drugog kola Lige šampiona protiv Barselone u Londonu, a posebno je zanimljivo bilo njegovo izlaganje o neizbježnom Mesiju.

Za njega sam prvi put čuo dok sam bio u Espanjolu. Omaleni momak koji igra u Barseloninoj akademiji„, prisjetio se Poketino igračkih vremena, kada je bio defanzivac kluba iz Katalonije i nastavio:

Iz Argentine je u Barselonu došao sa 13 godina. Čuo sam tada i da je bio veoma blizu dolaska u Espanjol. Veoma blizu, one godine kada je Barselona na Žoan Gamper kupu igrala protiv Kapelovog Juventusa. Fabio Kapelo ga je tada toliko nahvalio, da su riješili da ga zadrže u Barseloni„.

Poketino je istakao da bi možda stvari izgledale danas drugačije, da je Mesi odigrao slabo na Žoan Gamper kupu.

Možda bi danas Mesi bio najveća zvijezda Espanjola, a Espanjol bi bio Barselona. Mi bismo bili saigrači, a ja bih mu sada možda bio trener„, kazao je Poketino.

Mesi je za Barsu u La Ligi debitovao 2004. godine i to baš u pobjedi protiv Espanjola od 1:0, ali Poketino nije mogao da se prisjeti njegovog nastupa na tom meču.