Evo zašto Tumba nije pozvao Dejana Damjanovića

0

Selektor naše fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković obrazložio je uoči današnjeg treninga odluku da ne pozove u nacionalni tim Dejana Damjanovića. 

Iskusni napadač nije se našao na spisku od 30 igrača koji konkurišu za susret sa Rumunijom (4. septembar, Kluž) na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Dejana poznajem bolje od svih. Vodio sam tim u Kini, kad je on bio u Koreji. Moramo da budemo realni, jer on ima godina. Smatram da bi mogao da zatvori prostor perpsketivnom igraču. Dugoročna strategija je dati šansu mladima. Poštujem sve što je uradio i nadam se da me razumijete“, rekao je Tumbaković novinarima u Kampu FSCG uoči današnjeg treninga.

Srpski stručnjak poznaje našeg prvog rivala u kvalifikacijama.

Rumuniju sam gledao na Evropskom prvenstvu. Imamo sve podatke o njihovim kvalitetima. Dobili su novog selektora poslije šampionata i dobro ih poznajem“.

Selektor vjeruje i da bi za utakmicu u nedjelju mogao da konkuriše i roviti Marko Baša.

Baša nije igrao u posljednje tri sedmice. Možda je mogao da igra prošlog vikenda, ali u klubu nisu rizikovali. Očekujemo da radi sa ekipom do meča sa Rumunijom i nadam se da će moći da bude u timu. Zbog povreda neće biti Saveljića i Stojkovića, dok je rovit Nemanja Nikolić“, zaključio je selektor Crne Gore.

CDM.ME