Evo zbog čega se Šarić vratio u Rudar

0

Čak i okoreli navijači Rudara nisu mogli da zamisle da će tim iz Pljevalja sa četiri vezane pobjede ući u nastavak prvenstva i sa one tri  u smiraj jesenjeg dijela šampionta vezati sedam uzastopnih trijumfa. Čovjek za koga su vezani naveći uspjesi Rudara u crnogorskom elitnom takmičenju, Duško Šarić, kazao da i on sam nije očekivao furioznu seriju Rudara. Pobjeda na Tuškom polju, sudeći po njegovoj izjavi, promjenila je ambicije tima iz Pljevalja

Odigrali smo taktički zrelo i mudro, disciplinovano i što je najvažnije, borbeno. Naravno u nekim trenucima imali i sportske sreće, ali tako je to u fudbalu. Srećan sam što je pobjedio timski duh. Ono što je najvažnije popravili smo bodovni saldo, pokazali da možemo da se nosimo sa timovima iz vrha tabele i po nekim našim računicama nedostaje nam, maksimalno,15 bodova da bi izbjegli baraž. Sa druge strane, ako uzmemo u obzir da je u igri još 39 bodova, niko nam ne može oduzeti nadu da možemo da se domognemo mjesta koje vodi u Evropu. Znam da ovo zvuči možda i nerealno, ali ja vjerujem u ove sjane momke, vjerujem u stručni štab i sve ljude u klubu, kazao je Šarić.

On se osvrnuo na svoju odluku da se vrati u klub.

Sam sam bio zatečen kada su, pregovori sa ljudima iz Turske, koji su izrazili želju da preuzmu klub, doživjeli fijasko. Kada je Rudar tražio pomoć da bi odigrao meč sa Sutjeskom i kada je pomoć stigla iz Podgorice, tada sam prelomio. U poslednje tri utakmice pomogao sam koliko sam mogao i uslijedile su tri pobjede. Nakon toga nisam mogao da odustanem i organizovao sam grupu ljudi koja, kao i ja, radi volonterski u klubu u koji sam uložio mnogo, ne samo novca, već sam dao cijelog sebe. Ne mogu vam opisati koliko sam zahvalan mojim prijateljima iz inostranstva i skoro svih dijelova Crne Gore, koji su odmah priskočili u pomoć. Takođe zahvalan sam ljudima koji strpljivo čekaju da im se isplate dugovanja i koji nisu, a mogli su, blokirali račun Rudara. Uspjeli smo preko prijatelja da odradimo pripreme u Antaliji i krenuli. Finansijska situacija nije baš sjajna, a privredni subjekti u Pljevljima, još uvijek ćute, osim Elektrorivrede koja je uplatila, oko 50.000 eura. Opština Pljevlja, pomaže, ali ta pomoć nije dovoljna, tako da se nadam da će makar malo biti izlišniji, ali u svakom slučaju mi smo im zahvalni, naglasio je prvi čovjek Rudara.

On se osvrnuo i na naredni meč.

Žao mi je što u ekipi protiv Budućnosti neće biti Vuka Strikovića. Ja vam tvrdim da je to vanserijski talenat, koji je budućnost našeg fudbala. Nastavićemo da ulažemo u mlade, doveli smo navećeg stručnjaka na ovim prostorima Zorana Šarabu, a plodovi njegovog rada se već vide. Uspjeli smo da dovedemo adekvatna pojačanja koja su se pokazala kao pun pogodak, a koje je Vuko Bogavac sjajno uklopio u ekipu. Cilj nam je da se mladi fudbaleri afirmišu uz ove starije, kao što su Kašćelan, Kartal, Suraka, Živković…., Rudar u poslednjih 15 godina nije imao više fudbalera koji su ponikli u Pljevljima. Uglavnom, čvrsto smo na zemlji, idemo korak po korak, od utakmice do utakmice i imamo evropske ambicije, ali to nije moranje, poručio je Šarić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here